Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen

De Beekse Tuin 1

5673 NK  NUENEN

info@netwerkconceptueelbouwen.nl

T + 31 642 54 97 45

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Flickr - White Circle

© Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen 2017 | Website gerealiseerd door Studio WeBuild en Pieter Huijbregts - INNNOVATIE

Geschiedenis

Netwerk

 

Het Bestuur

Onze koers

Basisdiensten

De Bouwstroom

Borgen

Geschiedenis

 

Evenementen

Leden

Lid worden

<2006

Pieter Huijbregts heeft een nieuwe strategie in markt weergenomen. Verschillende bedrijven bieden flexibele oplossingen aan die per project aan de wensen van de klant aangepast kunnen worden. Pieter doet onderzoek naar deze strategie en geeft het de naam Conceptueel Bouwen.

2006

Pieter publiceert voor SBR een eerste publicatie over conceptueel bouwen. Hierin wordt uitgelegd wat conceptueel bouwen is, wat de meerwaarde is en er zitten enkele voorbeelden van concepten in.

2007

Pieter neemt het initiatief om met enkele bedrijven het Netwerk Conceptueel Bouwen op te richten. In het eerste jaar worden er in enkele bijeenkomsten ervaringen uitgewisseld.

2008

Het NCB houdt zich vooral bezig om de naamsbekendheid van CB te vergroten door hierover artikelen te schrijven, nieuwsbrieven te versturen en een serie bouwlokalen over CB te organiseren.

2009

Een eerste bestuur wordt opgericht om sturing te geven aan de activiteiten van het NCB. Joost Nelis, directeur van BAM Woningbouw, wordt voorzitter.

2010

Een eerste boek over Conceptueel Bouwen wordt uitgegeven. Hierin staat wat conceptueel bouwen is, wat de meerwaarde is, hoe je ermee werkt, hoe je een concept ontwikkeld en wat er moet veranderen in de markt en bij organisaties om het succesvol te laten zijn.

2010

Het NCB heeft de focus op alles wat nodig is om gebieden succes conceptueel te ontwikkelen van woningen, kantoren, wegen, scholen, zorg, recreatie, enz.

2011

Samen met de Energiesprong wordt voor de eerste keer De Voorsprong georganiseerd. Een manifestatie waarbij het beste energiezuinige nieuwbouw- en renovatieconcept een prijs winnen.

2011

Binnen het NCB wordt het platform NOM opgericht. Verschillende conceptaanbieders werken hier aan een propositie om nieuwbouwwoningen Nul-op-de-meter aan te bieden.

2012

Voor de 2e keer wordt samen met de Energiesprong de Voorsprong georganiseerd. Naast prijzen voor conceptaanbieders kunnen ook opdrachtgevers een prijs winnen. In regiotafels zijn ze genomineerd en de beste worden tijdens de Voorsprong in het zonnetje gezet.

2013

Het NCB neemt het initiatief om met een predicaat voor concepten te komen om het kaf van het koren in de markt te onderscheiden. Tijdens de Voorsprong ontvangen verschillende aanbieders voor de eerste keer een predicaat.

2014

Tjapko van Dalen neemt de rol van voorzitter over van Joost Nelis. Hiermee worden opdrachtgevers beter verbonden met het NCB en wordt het NCB een marktorganisatie.

2015

De focus van het NCB wordt betaalbaar wonen. Gezamenlijk wordt de betaalbaarheidsagenda uitgewerkt en in platforms voor Nieuwbouw en renovatie wordt hieraan gewerkt.

2016

Er wordt verder gewerkt aan de betaalbaarheidsagenda en de strategie wordt verder aangescherpt.

2017

Het NCB bestaat 10 jaar. In het afgelopen jaar is een nieuwe fase voorbereid. Nu wordt de slag gemaakt van denken naar doen. Gezamenlijk concreet werken aan projecten om fijn en betaalbaar wonen voor iedereen bereikbaar te maken.