Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen

De Beekse Tuin 1

5673 NK  NUENEN

info@netwerkconceptueelbouwen.nl

T + 31 642 54 97 45

  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle
  • Flickr - White Circle

© Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen 2017 | Website gerealiseerd door Studio WeBuild en Pieter Huijbregts - INNNOVATIE

Koers

KOERS

Welkom in de wereld die conceptueel bouwt om fijn en betaalbaar te kunnen wonen in leefbaar wijken

 

Het Netwerk Conceptueel Bouwen wil de transitie van de ontwikkel- en bouwsector van traditioneel naar conceptueel werken stimuleren. Die verandering is nodig om fijn, duurzaam en betaalbaar wonen in leefbaar wijken voor iedereen bereikbaar te krijgen en te houden.

Het netwerk helpt ieder lid individueel vooruit in het werken met concepten. Ze levert daarvoor basisdiensten. Die zorgen ervoor dat leden vertrouwd raken met het werken met concepten en dat ze voorbereid zijn om deel te nemen aan de programma’s. Naast het ontmoeten van gelijkgestemden is ontsluiting van kennis dé trigger om lid te willen zijn. NCB levert naast basisdiensten ook het opstarten van programma’s en de coördinatie daartussen. Na de opstart, staan de programma’s op eigen benen.

Op bijzondere thema’s initieert het Netwerk programma’s. Zij zorgt voor het opstarten van programma’s en de coördinatie daartussen. Na de opstart, staan de programma’s op eigen benen. Die programma’s staan ook open voor niet leden maar leden krijgen voorrang en 50% korting op de deelname aan het programma. Zo is er het programma De Bouwstroom, een strategische alliantie die focust op fijne, duurzame en betaalbare woningen. In de toekomst kan iets dergelijks in gang gezet worden voor renovaties, voor zorg, onderwijs en meer.

Samen aan de slag

“Het NCB is een netwerk waarin iedereen steun vindt die beter conceptueel wil bouwen.”

Dit netwerk zet zich in op het gebied van kennisdeling en biedt onder andere netwerkbijeenkomsten, een online conceptenboulevard, groepsgewijze cursussen en lespakketten. Instappen kan op ieder niveau. Ook is er een lesboek voor HBO en universiteiten beschikbaar met de titel ‘De logica van conceptueel bouwen’.

“Het Netwerk Conceptueel Bouwen helpt met onderzoeken hoe CB-ready jouw bedrijf is.”

Met een digitale tool kun je zelf nagaan hoe ver je bent in de ontwikkeling van jouw organisatie. Heb je het hoogste niveau bereikt, dan kun je het predicaat Excellent halen en mee gaan doen met de ‘baanbrekers’. In de figuur hieronder ziet u alle taakvelden van het NCB bij elkaar.

“Concepten met het Predicaat Excellent bieden je zekerheid. Ze zijn het beste dat de markt te bieden heeft.”

Conceptueel Bouwen mag zich verheugen op een toenemende belangstelling. Traditionele aannemers merken dat en laten vragers weten dat zij ‘het kunstje van Conceptueel Bouwen ook wel even kunnen flikken’. Trap daar niet in. Ga uitsluitend in zee met aanbieders met ‘proven concepts’. De beste concepten kunnen het Predicaat Excellent Concept krijgen. Zij voldoen aan de criteria van goede aanbieders. Voorkom teleurstellingen achteraf. Kies voor aanbieders met het Predicaat Excellent Concept. Alle informatie is te vinden op www.secb.nl.