top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Conceptenbeurs 2 februari: ‘Dé beurs over het inkopen van bouwconcepten’

Bijgewerkt op: 4 jan. 2021

Samenwerking binnen de bouw is een blijvend hot item in de huidige situatie van een enorme nieuwbouwopgave. Het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) werkt samen met vragers, aanbieders van bouwconcepten, de toeleverende industrie en samenwerkingspartners (zoals gemeenten) aan het stimuleren van het inkopen van bouwconcepten. Want nieuwbouw van bouwconcepten zien zij als dé oplossing om te komen tot het verhogen en versnellen van de bouwproductie en te besparen op de stichtingskosten.


Conceptueel bouwen

De bouwopgave voor de woningcorporaties is al van 34.000 woningen per jaar. In een markt waar de complexiteit van het bouwen toeneemt en een markt die blijvend verandert biedt het inkopen van (industriële) woningbouwconcepten op veel vlakken de oplossing. Door te werken met herhaalbare oplossingen (concepten) kan het hele ontwikkel- en bouwproces efficiënter en effectiever uitgevoerd worden. Conceptueel bouwen biedt ook de mogelijkheid flexibel te zijn, zodat er per project ingespeeld kan worden op de eigenheid van bewoners, de locatie en de opdrachtgever. Je kiest uit oplossingen van conceptaanbieders in plaats van ze zelf te (laten) ontwerpen. Dit doe je in dialoog met conceptaanbieders. En dat is precies waar het tijdens de Conceptenbeurs om draait: vanuit gelijkwaardigheid in dialoog gaan. Elkaar leren kennen en het uitwisselen van kennis.


Nut en noodzaak

Er is al veel interesse is in het inkopen van bouwconcepten. Daar hoort ook een flinke dosis kennis bij; hoe werkt dat dan? Het NCB voorziet (met) haar leden en samenwerkende partners in actuele informatie. Dit doen zij ook in 2021 weer door (o.a.) het organiseren van meerdere events rondom dit thema: op 2 februari is de Conceptenbeurs. Tijdens de Conceptenbeurs draait het om een van de voorwaarden van conceptueel bouwen; het houden van een gelijkwaardig gesprek. Samenwerking in de bouw vanuit vertrouwen.

Wat mag de bezoeker verwachten? Het ontvangen van actuele kennis over conceptueel bouwen en daarbij behorende bouwconcepten; wat is er allemaal al? En wat ontwikkelen de bouwers momenteel? Online netwerken: het NCB werkt via een online platform dat uniek is in de methode om te kunnen netwerken en contactinformatie uit te wisselen.


Voor wie?

De beurs is voor NCB-leden en professionele opdrachtgevers en gemeenten. Zij kunnen op een zeer laagdrempelige manier in gesprek gaan met aanwezige conceptaanbieders. De vragen, overtuigingen of twijfels die er zijn bij het inkopen van bouwconcepten zijn tijdens dit event op de juiste plek.


Het NCB vraagt corporaties om intern te vertellen over dit event en samen met meerdere collega’s die werkzaam zijn in diverse afdelingen het event te bezoeken. Met meerdere collega’s is het mogelijk álle conceptaanbieders te spreken tijdens de beurs en meer uit de beurs te halen. Ook samenwerkende gemeenten zijn welkom!


Aanmelden

Alle corporaties, gemeenten en NCB-leden hebben gratis toegang.

De participerende conceptaanbieders zijn inmiddels bekend, in te zien via de aanmeldlink.


Het NCB nodigt alle corporaties, beleggers, projectontwikkelaars en gemeenten uit om 2 februari deel te nemen aan de Conceptenbeurs. Als deelnemer kies je bij aanmelding (maximaal) drie sessie met conceptaanbieders. Vanaf 9:00 uur gaat de beurs van open. Het programma start vanaf 9.15. Rond 12:00 vindt de afsluiting plaats.


Aanmeldlink: https://hopin.com/events/conceptenbeurs-2021


201 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page