top of page

Conceptenbeurs 3 februari: ‘Dé beurs over het inkopen van bouwconcepten' (online)

Op 3 februari 2022 organiseren we alweer de vierde editie van de Conceptenbeurs van uit het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB). Om de transitie van traditioneel bouwen naar conceptueel bouwen te stimuleren werken wij samen met afnemers, aanbieders van bouwconcepten, de toeleverende industrie en samenwerkingspartners (zoals gemeenten). Want nieuwbouw van bouwconcepten zien wij als dé oplossing om te komen tot het verhogen en versnellen van de bouwproductie. En hierbij is het spreken van dezelfde taal een belangrijke sleutel.


De Conceptenbeurs

Er is al veel interesse is in het inkopen van bouwconcepten. Daar hoort ook een flinke dosis kennis bij; hoe werkt dat dan? Het NCB voorziet (met) haar leden en samenwerkende partners in actuele informatie. Dit doen zij ook in 2022 weer door (o.a.) het organiseren van meerdere events rondom dit thema: op 3 februari is de Conceptenbeurs.

Tijdens de Conceptenbeurs draait het om één van de voorwaarden van conceptueel bouwen; het spreken van dezelfde taal.


Wat mag de bezoeker verwachten?

Het ontvangen van actuele kennis over conceptueel bouwen: Samenwerken in de bouw?! Hoe organiseren we dat? Vanuit welke ‘afspraken’ gaan we werken? Hoe zoeken we de samenwerking met gemeenten, welstand en nutsbedrijven op. Wat verandert in het proces? Aan welke bouwconcepten kan je dan denken? Hoe zit het met onderhoud, beheer en duurzaamheid? Welke materialen worden gebruikt en hoe ziet het proces eruit?

Daarnaast gebruiken we een unieke online platform voor dit event waarin het mogelijk is te netwerken en eenvoudig contactinformatie uit te wisselen.


Voor wie?

De beurs is voor NCB-leden en andere professionele opdrachtgevers en gemeenten uit de bouwketen. Zij kunnen op een zeer laagdrempelige manier in gesprek gaan met aanwezige conceptaanbieders. De vragen, overtuigingen of twijfels die er zijn bij het inkopen van bouwconcepten zijn tijdens dit event op de juiste plek.

Kom vooral met collega’s of samenwerkend partners!


Aanmelden - Dit is een gratis event

Het NCB nodigt alle corporaties, beleggers, projectontwikkelaars en gemeenten uit om 3 februari deel te nemen aan de Conceptenbeurs. Als deelnemer ontvang je – na aanmelding – een link waarmee je kiest voor twee sessies met conceptaanbieders. Vanaf 9:00 uur gaat de beurs van open. Het programma start vanaf 9.15. Rond 12:15 vindt de afsluiting plaats. 

Conceptueel bouwen

De bouwopgave voor de woningcorporaties is 34.000 woningen per jaar. In een markt waar de complexiteit van het bouwen toeneemt en een markt die blijvend verandert biedt het inkopen van (industriële) woningbouwconcepten op veel vlakken de oplossing. Door te werken met herhaalbare oplossingen (concepten) kan het hele ontwikkel- en bouwproces efficiënter en effectiever uitgevoerd worden. Conceptueel bouwen biedt ook de mogelijkheid flexibel te zijn, zodat er per project ingespeeld kan worden op de eigenheid van bewoners, de locatie en de opdrachtgever. Je kiest uit oplossingen van conceptaanbieders in plaats van ze zelf te (laten) ontwerpen. Dit doe je in dialoog met conceptaanbieders. En dat is precies waar het tijdens de Conceptenbeurs om draait: vanuit gelijkwaardigheid in dialoog gaan. Elkaar leren kennen, spreken van dezelfde taal en het uitwisselen van kennis.
145 weergaven0 opmerkingen
bottom of page