top of page
  • Ingezonden Stuk

Uitgelicht van onze leden: 2000e volledig geïndustrialiseerde en circulaire woning geassembleerd!

Bron MorgenWonen; 15 oktober, link


Rijssen - In 2014 startte VolkerWessels met de bouw van een unieke fabriek die comfortabele en duurzame woningen onder de naam ‘MorgenWonen’ aan de lopende band kon produceren. Door deze industrialisatieslag werd een oplossing gecreëerd voor het in de bouw ontstane tekort aan vakmanschap. Tevens werd een manier gevonden om prijsstabiliteit te creëren en werden op het gebied van kwaliteit en duurzaamheid grote stappen gezet ten opzichte van het traditionele bouwproces. Door de continue bouwstroom van 440 woningen per jaar worden er anno 2020 iedere dag ergens in Nederland twee nieuwe Nul-op-de-Meter woningen van MorgenWonen geassembleerd. De 2000e woning krijgt vandaag een eervolle plek in het nieuwbouwproject Hollandse Linde aan de Katenhorst in Ede.


Drie type woningen en variatie Wij begonnen in 2014 met één type woning die uit de fabriek vertrok, vandaag de dag bestaat ons assortiment uit drie verschillende type woningen, waarmee op verschillende  wijze kan worden gevarieerd. Met deze moderne producten worden succesvol uiteenlopende opdrachtgevers bediend zoals woningcorporaties, ontwikkelaars en beleggers. Ook Collectief Particuliere Opdrachtgevers (CPO’s) komen in hun zoektocht naar betaalbare en duurzame starterswoningen steeds vaker bij ons uit. 

De nabije toekomst VolkerWessels heeft de industrialisatie smaak te pakken en investeert de komende jaren opnieuw fors in productiefaciliteiten. De dit jaar op het Europark bij Coevorden geopende fabriek beslaat 10.000 m² op een terrein van 25.000 m², is volledig gerobotiseerd en zal in 2021 verder worden uitgebreid. Zo komt er ruimte voor de productie van een bijzondere sociale huurwoning en neemt door verdere automatisering de flexibiliteit binnen het bouwsysteem toe. Daardoor wordt de prijslijst aangevuld met interessante opties zoals een plat dak, een ruime uitbouw en een comfortabele extra slaapkamer op zolder.


Aantallen worden bepaald door beschikbare bouwlocaties Door onze ervaring als marktleider in industriële woningbouw, de moderne productiefaciliteiten en de concernkracht van VolkerWessels hebben wij de mogelijkheid om de productie verder op te schalen. Dit wordt echter met name bepaald door de beschikbaarheid van grondposities in Nederland. Om aan de landelijke vraag van woningen te kunnen blijven voldoen moeten er meer woningbouwlocaties beschikbaar komen. Dit vraagt om landelijk beleid en ingrijpen door de regering zodat er ook op korte termijn ruimtelijke procedures kunnen worden doorlopen.


Export De afgelopen twee jaar is er hard gewerkt aan bouwtechnische aanpassingen om de woningen seriematig geschikt te maken voor Duitsland en Engeland. Dit is gelukt en nog dit jaar zullen de eerste projecten nabij Leipzig (D) en Londen (UK) worden gerealiseerd. 

Voor meer informatie over geïndustrialiseerd bouwen kijk dan op onze website Over MorgenWonen of neem contact op met Maurice Hadderingh, manager markt en innovatie bij MorgenWonen/VolkerWessels 06-53724173

------

Heeft u ook nieuws voor ons? Laat het ons weten! Klik hier.

Comments


bottom of page