programma's > baanbreken

wat is het?

In het programma Baanbreken werken corporaties samen aan een innovatief concept dat nog niet op de markt verschenen is. Dit baanbrekende concept wordt volledig gedragen door de leden van het NCB.

 

Vanuit de deelnemers binnen dit programma start in februari de Baanbreken Challenge! We nodigen onze overige leden (vragers) graag uit ook mee te doen!

Baanbreken Challenge

In februari dit jaar start de Baanbreken Challenge. Onder de begeleiding van een ervaren innovatieprojectleider daagt het projectteam marktpartijen uit om een nieuw (baanbrekend) concept te ontwikkelen. Een concept voor een huurprijsklasse onder de aftoppingsgrens waarvoor nog geen haalbare/betaalbare woningbouwconcepten zijn. Het projectteam bestaat uit meerdere corporaties. 

De initiatiefnemers van deze Challenge zij NCB en Aedes, Met dit initiatief willen zij:

  • de markt uitdagen tot innovatie

  • aanbieders een kans geven tot toetreding op de woningbouwmarkt

  • gezamenlijk opdrachtgeverschap vanuit corporaties stimuleren

 

De uitvraag wordt door de projectleider, met veel ervaring op het gebied van innovatie, tot in de puntjes voorbereid; hoe beter de vraag, des te beter het antwoord van de markt.

 

Het eindresultaat zal een daadwerkelijk gerealiseerde (pilot)woning zijn met significante lagere productie- c.q. bouwkosten op een proef(tuin) die door de deelnemende corporaties ter beschikking gesteld is. Doel is ook het concept op te schalen en breder uit te rollen door heel Nederland.

meedoen met deze challenge!

Het huidige team bestaat uit 13 partijen en graag verbinden we nog meer enthousiaste corporaties aan deze Challenge in de rol van supporter.

 

We werken met twee rollen: kartrekkers en supporters:

  •  De trekkers bepalen, nemen beslissingen, en krijgen voldoende ruimte vanuit het bedrijf om een actieve rol te spelen, krijgen mandaat van de organisatie, en committeren zich om de pilot ook daadwerkelijk uit te voeren.

  • De supporters hebben een adviserende rol.

De looptijd van het project is naar verwachting 6-8 maanden. 

 

Alle betrokken corporaties zorgen voor inzet van middelen en menskracht. De out of pocket kosten worden gedeeld.

 

Heeft u interesse om als supporter onderdeel te worden van de Baanbreken Challenge? Druk dan op deze knop en wij nemen contact met u op.

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen

 

06-42 54 97 45

info@netwerkconceptueelbouwen.nl

Adres: Postbus 295, 5670AG, Nuenen

kvk: 17252320

btw: 8207.89.823.B.01

iban: NL02 RABO 0152 3433 69

  • SoundCloud - grijze cirkel
  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

© Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen 2020  | Privacy beleid