top of page

programma's > De bouwstroom

programma De bouwstroom

 

Voor aanbieders en industrie is continuïteit in de productie van belang. Voor vragers is betaalbaarheid van (in te kopen) woningen van belang. Het NCB heeft het programma de Bouwstroom opgezet om deze drie partijen nog meer te verbinden om middels conceptuele bouw sneller en meer betaalbare huizen te bouwen.

In De Bouwstroom van NCB werken aanbieders met concepten gebaseerd op PMC's uit De Woonstandaard. Een overzicht is te vinden via Conceptenboulevard.nl.

Naast eigen activiteiten delen we dit programma met Aedes en richten we ons daar specifiek op de vragende kant van de markt.


Hoe?

Het begint met het standaardiseren van de uitvraag. Dit kan met behulp van De Woonstandaard. Een standaard uitvraag geeft aanbieders meer zicht op de vraag. En hoe meer zekerheid zij hebben over de afnamen, hoe meer zij genegen zijn om te investeren in concepten. De tweede stap is dat corporaties intern meer projecten tot één uitvraag combineren om het inkoopvolume te vergroten. Een volgende stap is dan een gezamenlijke uitvraag van meer corporaties. Een mooie uitdaging die wij volledig ondersteunen. 

Sinds februari 2022 is ook de modelovereenkomst conceptueel bouwen beschikbaar. Opgesteld met leden, experts en het juridisch team van Dirkzwager.

Sneller en meer betaalbare huizen bouwen

 

Wilt u meer weten over dit programma? Of over het netwerk conceptueel bouwen? klik dan hieronder verder.

debouwstroom_groen.png
bottom of page