top of page

vr 30 apr

|

ZOOM

Aedes Webinar Bouwstroom Stedelijk Gebied Eindhoven

10:00 -11:30 uur | Dit Webinar geeft u inzichten van direct betrokkenen bij deze Bouwstroom en zet u aan het denken over uw kansen voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor bouwstromen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Aedes Webinar Bouwstroom Stedelijk Gebied Eindhoven
Aedes Webinar Bouwstroom Stedelijk Gebied Eindhoven

Tijd en locatie

30 apr 2021, 10:00 – 11:30

ZOOM

Over het evenement

Aedes en de leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap in de Bouw (TU Delft) organiseert op 30 april 2021 een Interactief Webinar Bouwstroom Stedelijk Gebied Eindhoven.  

Dertien woningcorporaties in Zuidoost Brabant en de negen gemeenten uit het Stedelijk Gebied Eindhoven (SGE) hebben hun krachten in 2020 gebundeld en maakten gezamenlijk een plan voor een gestandaardiseerde sociale huurwoning. 

Het doel: lagere bouwkosten en een versneld bouwproces. Hiermee wil men meer betaalbare, duurzame en sociale woningen beschikbaar stellen voor huurders om zo de krapte op de woningmarkt te verminderen. Onder meer ontwikkelaars, aannemers en leveranciers zijn gevraagd om met een voorstel te komen.

De afgelopen maanden is, onder begeleiding van adviesbureau Brink Groep, een selectie gemaakt. Ontwikkelaars Heijmans (eengezinswoningen) en BAM Wonen (appartementen) hebben de opdracht gekregen om 200 tot 250 gestandaardiseerde sociale huurwoningen per jaar in de komende vijf jaar te realiseren.

Het is een voor Nederland unieke pilot. Bas Sievers, directeur-bestuurder van woningcorporatie Woonpartners: ‘Met deze bijzondere samenwerking hebben we de toekomst van de woningbouw in handen. Samen kunnen we sociale huurwoningen betaalbaar houden en krijgen we de kans om ons woningbestand uit te breiden.’ Ook Piet Machielsen, wethouder in de gemeente Oirschot en bestuurlijk trekker namens de negen gemeenten is blij met de samenwerking. ‘Door de handen ineen te slaan, werken corporaties en gemeenten efficiënt aan hun gedeeld belang: huurders in onze regio een fijne, betaalbare stek bezorgen!’ (Bron: www.stedelijkgebiedeindhoven.nl)

De meewerkende woningcorporaties zijn: Woonbedrijf, Woonpartners, Wocom, Sint Trudo, Volksbelang, Compaen, Bergopwaarts, Woningbelang, Woningstichting de Zaligheden, Goed Wonen, Thuis, Helpt Elkander en Wooninc.

Het Webinar geeft u inzichten van direct betrokkenen bij deze Bouwstroom en zet u aan het denken over uw kansen voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor bouwstromen.

Programma: 9.45      Digitale inloop 10.00    Welkom (Ad Straub, Marleen Hermans; Leerstoel Publiek Opdrachtgeverschap, Bouwkunde, TU Delft) 10.10    Presentatie Jasper Ponte (Brink Groep): Hoe woningcorporaties en gemeenten gezamenlijk woningen ‘inkopen’ 10.25    Break-out sessies: Barrières en Kansen voor gezamenlijk opdrachtgeverschap voor bouwstromen 10.55    Gesprek Marleen Hermans met Bas Sievers (directeur-bestuurder Woonpartners), Piet Machielsen (wethouder gemeente Oirschot) en Jasper Ponte: Leerlessen voor belanghebbenden andere woningmarktgebieden 11.25    Afsluiting

PE-punten voor bestuurders; 1,5 punt.

Deel dit evenement

bottom of page