top of page

do 16 jun

|

BOUWMENSEN Nieuwegein

Inspiratiesessie circulariteit - Het Nieuwe Normaal (incl lunch)

Inloop om 9:00, start programma om 09:30 uur. Incl Lunch

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratiesessie circulariteit - Het Nieuwe Normaal (incl lunch)
Inspiratiesessie circulariteit - Het Nieuwe Normaal (incl lunch)

Tijd en locatie

16 jun 2022, 09:00 – 13:00

BOUWMENSEN Nieuwegein, Plettenburg-Zuid, Utrechthaven 13, 3433 PN Nieuwegein, Nederland

Over het evenement

U bent vanaf 9:00 van harte welkom in Nieuwegein bij BOUWMENSEN.

Het programma  start om 9:30 uur waarbij leden en samenwerkend partners van NCB aan het woord komen en het thema CIRCULARITEIT centraal staat.

Sprekers

  • Gertjan te Werk van Cirkelstad over hun raamwerk circulariteit 'Het Nieuwe Normaal'

Inleiding over het spreken van dezelfde taal rondom circulariteit ‘Het Nieuwe Normaal’, door de presentatie van raamwerk van Het Nieuwe Normaal 0.3 - link

Uit welke KPI’s bestaat circulair bouwen? Welke taal spreken we met elkaar? En wat is de minimale grens die we kunnen afspreken met elkaar?

Om de circulaire ambities in de bouw te bereiken, is versnelling nodig. Een lerende aanpak ook. Daarom verkennen de aangesloten ontwikkelaars samen met Cirkelstad vanuit projectevaluaties wat er al is en welke prestaties mogelijk zijn om de hoogte van de ‘lat’ van circulariteit te bepalen. Het uiteindelijke doel: de publicatie van Het Nieuwe Normaal 1.0 in 2023.

  • Jan-Willem van de Groep (Inspirator en innovator bouwsector) over biobased bouwen

Jan Willem werkt als kwartiermaker / programmaontwikkelaar voor het ministerie van Landbouw. Zijn opdracht is het gebruik van biogrondstoffen in de bouw te versnellen. Daarbij worden de domeinen landbouw en bouw met elkaar in verbinding gebracht. Het gebruik van biogrondstoffen biedt kansen om de CO2-emissie van de bouw fors en snel te verlagen. Wat zijn biogrondstoffen, waar staan we en hoe pas je het toe? Jan Willem laat het allemaal zien in zijn presentatie.

  • Victor de Beus (TALA) en Ieke Selen vertellen over hun biobased concept dat zij onlangs bij Ballast Nedam Development presenteerde.

Tala biedt een brede kijk op circulariteit en streeft naar 100% biobased bouwmaterialen. Ze onderscheiden 3 kringlopen met in elke cyclus een positieve impact:

1) Grondstoffencyclus, raakt een natuurlijke bron uitgeput of juist niet?

2) de CO2 -cyclus, waarbij ze een positieve impact bewerkstelligen en;

3) de materiaalcyclus, waar ze materialen op hoogwaardig niveau kunnen hergebruiken.

De Tala concepten worden droog gebouwd, zijn modulair, 100% remontabel en herbruikbaar door onze verschillende losmaakbaarheidniveaus. Victor verteld u graag meer over hun ontwerpen en hoe zij huizen bouwen waar je van 'hout'. 

*Kostenloos voor NCB-leden

Voor niet NCB-leden zijn er kosten verbonden aan dit event. Tenzij u met ons wil kennis maken. Ter introductie op lidmaatschap kunt u eenmalig gratis een van onze bijeenkomsten kosteloos bijwonen. De investering is na deze introductie €250,- per ticket. Hierover wordt na aanmelding met u gecommuniceerd.

Contact hierover? Mail ons

Tickets

  • Live aanwezigheid event

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page