top of page

di 08 feb

|

TEAMS

Inspiratiesessie duurzaamheid: Het nieuwe perspectief - 8 februari

We nemen je mee op een inspirerende reis naar de toekomst van 2050. Wat voor perspectief biedt deze voor de bebouwde omgeving waarin wij leven?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Inspiratiesessie duurzaamheid: Het nieuwe perspectief - 8 februari
Inspiratiesessie duurzaamheid: Het nieuwe perspectief - 8 februari

Tijd en locatie

08 feb 2022, 13:45 – 16:00

TEAMS

Over het evenement

In 2050 ben je er nog wel...maar 'hoe' ben je er dan nog als organisatie. Onze sprekers blikken graag samen met u vooruit. Sprekers : Arie Voorburg (Systeemecoloog, Arcadis), Sandra Baan(Biologe, IBI2) en Robert-Paul Jansen (Hoofd Vastgoed & Gebiedsontwikkeling bij Dura Vermeer)

*Kostenloos voor NCB-leden

Voor niet NCB-leden zijn er kosten verbonden aan dit event. Tenzij u met ons wil kennis maken. Ter introductie op lidmaatschap kunt u eenmalig gratis een van onze bijeenkomsten kosteloos bijwonen. Contact hierover? Mail ons

We nemen je mee op een inspirerende reis naar de toekomst van 2050. De wereld verandert, en de wereld verandert snel! De wereld van nu biedt eigenlijk alles aan. Hoe kan onze wereld er in 2050 uit zien? Welke scenario’s zijn er? Wat is onze meest gewenste toekomst? En wat biedt dit voor perspectief voor de bebouwde omgeving waarin we leven?

Spreker Arie Voorburg en Sandra Baan verzorgt een inleidende lezing gebaseerd op ‘signals of change’ en toekomstgericht onderzoek van honours academies in Nederland.  Omgevingen waar gezondheid en geluk voorop staan, vragen om een andere manier van leven, ontwikkelen en bouwen. Bij elke ontwikkeling en elke bouwopgave staan mens en natuur centraal. In zijn verhaal laat Robert-Paul Jansen zien hoe Dura Vermeer vanaf nu alleen nog gaat voor Het Goede Doen. Klaas Droog, voorzitter NCB en algemeen directeur De Mar zal de middag inleiden en modereren. 

Programma

13:45 uur Inloop 

14:00 uur Opening

14:15 uur Lezing - het nieuwe perspectief door Arie Voorburg (Systeemecoloog, Arcadis) Gespecialiseerd in duurzame stedelijke ontwikkelingen.  Link

14:45 uur IBI2  - Sandra Baan (Biologe)

Link

15:15 uur Lezing Het Goede Doen door Robert-Paul Jansen (Dura Vermeer)  Link

16:00 uur Afronding 

Achtergrond sprekers

Arie Voorburg en Sandra Baan

Invloed ‘drivers for change’ op bouwend Nederland

De sociaal maatschappelijke dynamiek, de economische transitie en technologie zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar als de drie ‘drivers for change’. Ze zijn niet alleen snel, maar ook constant. Wat is de betekenis voor ons als ‘bouwend Nederland’, als organisatie, bedrijf en onze samenwerking? Laten we de toekomst over ons heen walsen of geven we richting aan een meest gewenste toekomst? En bouwen en ontwikkelen we wat die toekomst nodig heeft? Het zijn vragen waar nu over nagedacht moet worden.

Toekomstgericht onderzoek

In samenwerking met diverse kennisinstituten in Nederland is Arie betrokken bij onderzoek dat een doorzicht en inzicht geeft in perspectieven (gewenst en/of ongewenst) en bedreigingen over een – mogelijk - hoopvolle toekomst. Hoe kunnen we de omgeving vorm geven en wat is rol van ‘bouwend Nederland’? Daarover gaan ze graag in gesprek met de bezoekers van deze sessie!

Robert-Paul Jansen

Omgevingen waar gezondheid en geluk voorop staan, vragen om een andere manier van leven, ontwikkelen en bouwen. Bij elke ontwikkeling en elke bouwopgave staan mens en natuur centraal. In zijn verhaal laat Robert-Paul zien hoe Dura Vermeer vanaf nu alleen nog gaat voor Het Goede Doen.

Kosten niet-leden

Voor niet NCB-leden zijn er kosten verbonden aan dit event. Tenzij u met ons wil kennis maken. Ter introductie op lidmaatschap kunt u eenmalig gratis een van onze bijeenkomsten kosteloos bijwonen.

De investering is na deze introductie €125,- per ticket. Hierover wordt na aanmelding met u gecommuniceerd.

Tickets

  • Aanwezigheid event

    € 0,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page