top of page

do 23 nov

|

Tramkade 24, 's-Hertogenbosch

Het Verplaatsbare Straatje - Kijkje in de Keuken

We bezoeken het Verplaatsbare Straatje in 's-Hertogenbosch

Helaas is de registratie gesloten
Andere evenementen bekijken
Het Verplaatsbare Straatje - Kijkje in de Keuken
Het Verplaatsbare Straatje - Kijkje in de Keuken

Tijd en locatie

23 nov 2023, 09:30 – 12:30

Tramkade 24, 's-Hertogenbosch

Over het evenement

Programma | Inloop vanaf 9:30 - Start programma 10:00 uur

Wat is Het Verplaatsbare Straatje?

Een uniek project uit de koker van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties, in samenwerking met veel partijen, waaronder ook leden van NCB en het NCB zelf. En ook partijen als gemeentes, provincie en belangenverenigingen als VNG en Aedes.

In zeer korte tijd hebben we met hen Het straatje – bestaande uit ca vijf wisselende conceptwoningen weten te realiseren dat verplaatst wordt door het land met een passend programma om het bredere publiek / professionals actiever te betrekken bij de blijvende urgentie.

Het eerste straatje wordt op 20 november tijdens de Dag van de Volkshuisvesting Week van het Wonen gelanceerd. In Q1 en Q2 van 2024 wordt de actie herhaald op een tweetal andere plekken in het land.

Het gaat om Flexwoningen/conceptwoningen die eenvoudig verplaatsbaar zijn om de bezoeker te laten zien welke verschijningsvormen er zijn en om in gesprek te komen met conceptaanbieders van conceptwoningen (breed).

De woningen die er staan in ’s-Hertogenbosch komen veelal vanuit onze leden: NEZZT, Tala, TheNewMakers, Barli en Gapph Modular.

We nodigen jullie graag uit om naar ’s-Hertogenbosch te komen en Het Verplaatsbare Straatje te bewonderen. We sluiten deze ochtend  aan bij onze vrienden van City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen.

Zij vertellen meer over de kwaliteit, mogelijkheden en milieu impact van ‘flexwoningen’. En hoe deze woningen kansen biedt voor de betaalbaarheid. Daarnaast zijn de woningen allemaal te bezoeken en zullen de conceptaanbieders/eigenaren ook aanwezig zijn. 

*Conceptprogramma

9. 30   Inloop met koffie

10.00 Welkom en introductie ‘flexwonen’

10.30 Workshops in de verschillende woningen

12.00 Afronding met lunch (to-go) aangeboden door NEZZT en kans om de woningen beter te bekijken

We zien jullie heel graag daar!

Doelgroep

Leden NCB en Aedes.

Parkeren

Kan in omliggende parkeerruimtes, met het openbaar vervoer komen is een aanrader.

Locatie Straatje: Parkeerterrein aan de Veemarktweg (ter hoogte nummer 4) , ’s-Hertogenbosch. Tramkade 24 is het adres van de bedrijven aan dit parkeerterrein zoals Graffiti Art en Pixel Arcade.

Annuleren/No show

Moet je helaas toch annuleren voor een event van NCB? Laat het dan tijdig weten svp. Dit ivm de catering, parking en locatie kosten. Bij afmelding minder dan 72 uur voor het evenement, brengen wij €50 euro in rekening.

Deel dit evenement

bottom of page