top of page

do 06 jul

|

Ferlem

Kijkje in de Keuken - Ferlem en Living Lab 040

Een inspirerend bezoek aan de fabriek van Ferlem en modelwoningen.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kijkje in de Keuken - Ferlem en Living Lab 040
Kijkje in de Keuken - Ferlem en Living Lab 040

Tijd en locatie

06 jul 2023, 09:30 – 12:30

Ferlem, Vossenbeemd 109D, 5705 CL Helmond, Nederland

Over het evenement

*foto: De bijgevoegde foto is LL040 in aanbouw, als tipje van de sluier voor hoe Ferlem hun proces anders hebben ingericht.

Een bijzonder Kijkje in de Keuken bij de fabriek van Ferlem en hun Smile™ woonconcept. Vanuit het thema “flexibiliteit in productiecapaciteit” nemen Berry van Hoof (oprichter) en Phillipe Drouen je mee in hun proces en waarom ze daardoor flexibel kunnen zijn.

“Bij Ferlem weten we dat het anders moet en weten we hoe het anders kán. Het is tijd voor een radicaal andere benadering van de woningbouw.”

De rondleiding in de fabriek (Helmond) biedt gelegenheid ervaringen uit te wisselen met elkaar. Ferlem is ook benieuwd hoe andere partijen in de gehele keten hun proces invullen.

Na de verplaatsing naar Eindhoven (eigen vervoer) komen we aan bij Living Lab 040 (LL040) en kun je met eigen ogen het eindresultaat zien. Je krijgt uitleg over hoe de woning tot stand is gekomen middels een samenwerking met een (lokale) bouwpartner. Hierbij is flexibiliteit in capaciteit door inzetbaarheid van ander personeel het uitgangspunt geweest.

Achtergrond Ferlem

Oprichter van Ferlem en bedenker van het Smile™ woonconcept Berry van Hoof, kreeg zijn inspiratie voor efficiëntere woningbouw al zo’n 20 jaar geleden. Gedurende zijn jarenlange werkervaring in de auto-industrie zag hij hoe, dankzij standaardisering en automatisering, de productiesnelheid én bouwkwaliteit van complexe producten kon worden verhoogd. In 2019 werd Ferlem opgericht.

Achtergrond Living Lab 040

Fijn en betaalbaar wonen in de stad staat onder hoge druk. Het is daarom tijd om het wonen en leven in de stad opnieuw uit te vinden. Hoe ziet dit eruit? Dat weten we nu nog niet. In het Living Lab 040 gaan we het op de 8500m2 en 119 woningen samen ontdekken en écht ervaren.

Ferlem heeft 3 modelwoningen in dit gebied. U gaat deze bezoeken tijdens deze inspirerende KiK. Daarnaast bent u ook welkom in hun fabriek in Helmond.

Programma: ‘Flexibiliteit in productiecapaciteit’

09:30 – 10:00: ontvangst in Helmond

10:00 – 11:00: bezoek productiehal + toelichting over proces en een thema

11:00 – 11:30: verplaatsen naar Living Lab 040. Adres: Grenzend aan de Castiliëlaan (gelegen tussen Castiliëlaan en de Huizingalaan) Eindhoven. Parkeren kan op een verharde parkeerplaats.

11:30 – 12:30: bezoek LL040

12:30 – 13:00: afsluiting (excl lunch)

->Er zijn geen PBM’s nodig voor dit bezoek wél stevige schoenen omdat LL040 nog een bouwlocatie is.

Start Locatie:

Vossenbeemd 109d, 5705 CL Helmond

Eind Locatie:

Grenzend aan de Castiliëlaan (gelegen tussen Castiliëlaan en de Huizingalaan) Eindhoven. Dichtbij uitvalswegen om de dag verder te vervolgen.

Deel dit evenement

bottom of page