top of page

do 02 jun

|

Leusden

Kijkje in de Keuken - Heijmans (project Maanwijk) incl lunch

Exclusief voor Leden NCB en Aedes Inclusief lunch PBM's verplicht

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Kijkje in de Keuken - Heijmans (project Maanwijk) incl lunch
Kijkje in de Keuken - Heijmans (project Maanwijk) incl lunch

Tijd en locatie

02 jun 2022, 09:30 – 12:30

Leusden, Bouwlocatie tegenover Maanweg 15, Leusden, Nederland

Over het evenement

KiK's zijn exclusief voor leden van het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes. Indien u geen lid bent, kunt u eenmalig gratis een van onze inspiratiesessie bezoeken, zie agenda.

--

PBM’s zijn verplicht tijdens deze KiK, neemt u deze zelf mee? Heeft u deze niet, graag een mail naar info@netwerkconceptueelbouwen.nl

---

Deze conceptueel opgebouwde wijk met 120 woningen, die energieneutraal is op wijkniveau,  is meer dan alleen woningen.  Zo is er nagedacht over aanleiding voor het ontmoeten van elkaar, delen van elementen, natuur beleven en de ruimte geven. Daarnaast ondersteunen de nieuwste technieken het leven op deze plek. 

Programma

Tijdens het projectbezoek zal ex-wethouder Erik van Beurden (Gemeente Leusden) samen met ontwikkelaar Joost Ruiterkamp (Heijmans) jullie meenemen in het proces wat vooraf ging aan het proces van bouwen van project Maanwijk. Een belangrijk thema hierbij zal zijn hoe standaardisatie toch hand in hand kan gaan met innovatie.

9:30- 10:00  Ontvangst bij bouwhub Heijmans, Project Maanwijk, Leusden. 

10.00-12:00   Presentatie en locatiebezoek door ex-wethouder Erik van Beurden (Gemeente Leusden) samen met ontwikkelaar Joost Ruiterkamp (Heijmans)

12:00-12:30 Afronding en Lunch/broodje-to-go

Meer over Maanwijk Leusen (website, klik hier)

Bij de gebiedsontwikkeling met 120 woningen van Maanwijk Leusden staat het maken van een gezonde leefomgeving centraal. In dit project is gefocust op vier thema’s, 

  1. verbinding met elkaar, 
  2. verbinding met de natuur, 
  3. verbinding met technologie, 
  4. nu en in de toekomst. 

Elk thema heeft op een eigen manier lading gekregen maar de korte samenvatting is dat de conceptueel opgebouwde wijk, die energieneutraal is op wijkniveau, meer is dan alleen woningen. Zo is er nagedacht over aanleiding voor het ontmoeten van elkaar, delen van elementen, natuur beleven en de ruimte geven. Daarnaast ondersteunen de nieuwste technieken het leven op deze plek. 

Het project is een samenwerking tussen veel verschillende partijen, van de Gemeente Leusden en de Woningstichting Leusden voor de concrete projectinput tot het RIVM en Universiteit Utrecht voor het meetbaar maken van deze leefomgeving. 

Deel dit evenement

bottom of page