top of page

di 15 nov

|

De Gruyter Fabriek - 's-Hertogenbosch

Themasessie Data - Data in de bouw

Wat zijn de kansen voor parametrisch ontwerpen? Welke consequenties heeft datagedreven innovatie voor je businessmodel? En hoe hebben onze leden en experts dit nu al aangepakt?

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Themasessie Data - Data in de bouw
Themasessie Data - Data in de bouw

Tijd en locatie

15 nov 2022 13:30 – 17:00

De Gruyter Fabriek - 's-Hertogenbosch

Over het evenement

Hier wil je bij zijn. Themasessie – Data in de bouw

Wat kunnen we met data in de bouw en wat (nog) niet? Het gebruik van data in de bouw staat grotendeels nog in de kinderschoenen. We spreken weleens over een tekort aan ICT’ers. Echt als je data goed organiseert is daar geen sprake van. En hoe kan data van een gebouw altijd actueel blijven?

Op 15 november is de laatste themasessie van dit kalenderjaar. Wat kun en moet je met data in de bouw? En hoe hebben onze leden en experts dit nu al aangepakt?

Twee van onze sprekers, Hans Blaauw en Klaas Droog, putten uit eigen ervaring met datagedreven organiseren en hebben hun business case hierop aangepast. Ook komen experts Paul Bessems en Stefan van Gansenwinkel, aan het woord die beide al 25 jaar werken op het gebied van automatisering en nieuwe organisatievormen in de bouw.

We willen je tijdens deze sessie inspireren om datagedreven te innoveren.

Wanneer ?   15 november: 13:30 – 17:00 uur

Waar ?   De Gruyter Fabriek – Brasserie F@de Gruyter, ingang F, ’s-Hertogenbosch

Voor wie?   Conceptaanbieders, industrie en afnemers

In het kort:   Wat kun en moet je met data in de bouw? En hoe hebben onze leden en experts dit nu   al aangepakt?

Meer lezen?   In #12 uit de reeks NCB vertelt lieten we Hans Blaauw, conceptontwikkelaar bij   Domoticube en Klaas Droog, directeur/eigenaar van houtskeletbouwfabriek De Mar en   tevens voorzitter van het NCB al aan het woord over dit onderwerp.

Sprekers:

Onder leiding van moderator Klaas Droog treden op;

·  Paul Bessems (Weconomics)

Paul is ondernemer, blockchain consultant, trainer en (co-)auteur van negen managementboeken. Hij heeft ruim 25 jaar ervaring met het ontwerpen en ontwikkelen van nieuwe organisatievormen die beter aansluiten op nieuwe organisatietechnologieën zoals blockchain. Hij is een expert op het gebied van Blockchain Organiseren. Hij helpt organisaties met de vraag: ‘Wat betekent Blockchain Organiseren voor onze organisatie en hoe kunnen we hiermee starten?

·  Stefan van Gansewinkel (MOODUUL) Zowel op management als aandeelhoudersniveau is Stefan nauw betrokken bij een aantal innovatieve ondernemingen, die onder zijn strategische leiding in relatief korte tijd succesvolle groei hebben doorgemaakt. Stefan heeft tevens een enorme detailkennis en is technisch breed onderlegd. Stefan heeft veel ervaring in de bouwsector en op het vlak van automatisering, advisering, engineering en uitvoering. Op dit gebied is hij al meer dan 25 jaar actief, waarvan 17 jaar als zelfstandig ondernemer.

·  Hans Blaauw (Domoticube)

Lid van NCB en met Domoticube koploper op het gebied van datagedreven organiseren. Domoticube is totaalleverancier van conceptuele woningen. ‘Parametrisch ontwerpen en het werken met data kan de realisatie van de bouw maanden versnellen.’

Moderator Klaas Droog:

Voorzitter van NCB en directeur van De Mar. De Mar produceert complete casco’s en losse wanden, daken, vloeren en dakkapellen in houtskeletbouw voor voornamelijk woningbouw. De Mar is gestart met het digitaliseren van de eigenschappen van al die elementen en hiermee parametrisch ontwerpen. ´Dankzij het gebruik van data kunnen wij slimmer produceren met veel minder verschillende elementen en dat reduceert de kosten en brengt onze faalkosten vrijwel naar nul.’

Programma

Inloop 13:30> Start programma 14:00 uur, inclusief aansluitend een borrel/tijd voor gesprek.

14:00- 14:10 Opening Klaas Droog

14:10-14:40 Inleiding Paul Bessems

14:40-15:20 Hans Blaauw

15:20-15:35 PAUZE

15:35-16:15 Stefan van Gansewinkel

16:15-16:30 Afsluiting Klaas Droog

16:30- ..... Netwerkborrel

Mis deze themasessie niet en zet je eerste stap naar datagedreven organiseren.

*Kostenloos voor NCB-leden

Voor niet NCB-leden zijn er kosten verbonden aan dit event. Tenzij u met ons wil kennis maken. Ter introductie op lidmaatschap kunt u eenmalig gratis een van onze bijeenkomsten kosteloos bijwonen. De investering is na deze introductie €250,- per ticket. Hierover wordt na aanmelding met u gecommuniceerd.

Contact hierover? Mail ons

Tickets

  • Live aanwezigheid event

    Met dit ticket geef je aan graag fysiek aanwezig te zijn op locatie voor dit event.

    € 0,00

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page