top of page

do 10 mrt

|

FdeGruyter Brasserie, Den Bosch

Wet Kwaliteitsborging Conceptueel Bouwen (Live)

Het afgelopen jaar werkten we met leden aan een project WKB specifiek voor conceptueel bouwen. De bevindingen en resultaten delen we graag.

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
Wet Kwaliteitsborging Conceptueel Bouwen (Live)
Wet Kwaliteitsborging Conceptueel Bouwen (Live)

Tijd en locatie

10 mrt 2022, 10:00 – 12:30

FdeGruyter Brasserie, Den Bosch, Veemarktkade 8 Ingang F, 5222 AE 's-Hertogenbosch, Nederland

Over het evenement

Op 1 juli treedt de Wet Kwaliteitsborging (Wkb) naar verwachting eindelijk in werking. Een externe, private kwaliteitsborger moet er dan op toezien dat bouwprojecten – in eerste instantie vooral grondgebonden woningen – voldoen aan het Bouwbesluit

In het NCB-project Kwaliteitsborging bij conceptuele bouw onderzochten we samen met andere leden hoe we woningconcepten WKb-proof kunnen maken.

Tijdens deze bijeenkomst hoort u over de door NCB i.s.m. Plangarant en BKPlus ontwikkelde ladder voor interne kwaliteitsborging die alle NCB-leden kunnen gaan gebruiken. Vanuit het NCB is een projectteam met deelnemers gestart met het ontwikkelen van deze systematiek. Een conceptaanbieder kan hiermee aantonen hoever het bedrijf is met de interne kwaliteitsborging, zowel qua ontwikkeling, ontwerp, en uitvoering. Dit alles draagt bij aan het komen van toetsen naar keuren. Waarmee we een flinke stap willen zetten in de richting van ‘vergunning in 1 dag’.Het team bespreekt graag de resultaten tot nu toe met u en ook een deelnemer zal hierover zelf aan het woord zijn.

André Meesters van Adviesbureau Cadac zal ook meer vertellen over hoe zijn omgaan en wat zij kunnen betekenen voor de WKB: lees artikel

Als tweede vertelt Jack van Hoof (BouwQ) over de efficiënte kwaliteitsborging met certificatie.Gecertificeerde bouwonderdelen hoeven onder de Wkb niet opnieuw door een kwaliteitsborger gecontroleerd te worden. Dit bespaart tijd en kosten. BouwQ, Kiwa en PlanGarant hebben een nieuwe certificatieregeling ontwikkeld voor prefab woning concepten. De inhoud van de regeling en de voordelen voor conceptuele bouwers worden toegelicht.

Wim Verburg (Adviesbureau voor Bouwmarketing) is de derde spreker die ingaat op de invloed die het eigen assemblageproces heeft op kwaliteitsborging. Wanneer u als organisatie de uitdaging ziet in ‘het zelf op orde hebben van de kwaliteit’ kan dit vóór u ‘werken’.

Als afsluiter zal een afnemer aan het woord zijn die ingaat op ‘wat’ dit alles betekent voor de afnemende partij.

Deel dit evenement

bottom of page