top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Een introductie; vijf nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Sinds dit jaar verwelkomen we Geberit, VELUX, NIBE Energietechniek, Genius Homes en Europrovyl binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen. Een beknopte versie hiervan is in onderstaand artikel te lezen.

>> Wilt u graag de volledige versie lezen, klik dan hier.Geberit Group websitelink | videolink

Geberit Group werkt wereldwijd en is Europees leider op het gebied van sanitaire producten met een unieke toegevoegde waarde als het gaat om sanitaire technologie en badkamerkeramiek. Geberit wil ook graag gevonden worden in de (conceptmatige-) woningbouwmarkt. En wil zich versneld introduceren als innovatieve en duurzame partner/totaalaanbieder op het gebied van sanitaire vraagstukken binnen conceptmatige woningbouwprojecten.


Wat brengt Geberit naar het NCB? Geberit wil graag haar netwerk vergroten binnen de aanbieders van en de gebruikers van (conceptmatige-) woningen. Resulterend in duurzame partnerships binnen de totale bedrijfskolom.


Al meer dan 75 jaar zet de VELUX Groep zich in om de kwaliteit van ieders leven te verbeteren door middel van daglicht en frisse lucht, middels dakramen, dakkapellen, lichtkoepels en raamdecoratie. VELUX wil samen met de bouwers in Nederland meedenken en mee ontwikkelen aan gezonde, duurzame woningen, waar gedacht wordt aan het comfort van de mens. De woningen worden heden ten dage zo energiezuinig mogelijk gebouwd, maar vaak ontbreekt hierin het comfort van de mensen die hier gaan wonen. Zolders worden vaak installatie ruimtes en er is weinig plaats meer voor daglicht. Natuurlijke ventilatie wordt overgenomen door balansventilatie en/of warmtepompen. Kortom er worden veel ongezonde woningen gebouwd en VELUX vind dat daar iets aan gedaan moet worden.


Wat brengt VELUX naar het NCB? VELUX wil graag meedenken en mee adviseren in de nieuwe woonconcepten. Daarnaast hebben zij veel research werk en kennis die ze graag willen delen.


NIBE Energietechniek websitelink | videolink

NIBE Energietechniek werkt wereldwijd en is in Nederland marktleider op het gebied van warmtepompen en heeft de sterke ambitie om ook op het gebied van service en klanttevredenheid een leidende positie in te nemen. NIBE Energietechniek is een 100% dochteronderneming van NIBE AB een toonaangevend beursgenoteerd Zweeds concern dat, met 40 jaar ervaring in de warmtepomptechniek, wereldwijd wordt erkend als dé specialist op het gebied van warmtepompen.


Samen met partners werken zij aan duurzame energieconcepten. Gebaseerd op kennis en regelgeving heeft NIBE inmiddels veel (internationale) ervaring opgedaan. Door slim met elkaar te werken en door vroegtijdig te worden betrokken in concepten kunnen kosten beheersbaar blijven. Wij geven in het ‘woud’ aan mogelijkheden het vertrouwen en kennis die nodig is om een duurzaam partnerschap op te bouwen


Wat brengt NIBE naar het NCB? NIBE is op zoek naar partners die samen met hen willen nadenken en concepten willen bedenken waardoor het mogelijk is om duurzame energie betaalbaar te houden.


Genius Homes websitelink | videolink

Genius Homes produceert comfortabele energiezuinige woningen waaronder de “ideale huurwoning” speciaal geoptimaliseerd voor de sociale huur. Het is voor hen een uitdaging om voldoende continuïteit te verkrijgen in hun fabriek om een optimaal product tegen een scherpe prijs te kunnen “blijven" bieden. Zij willen daarvoor graag (project overstijgende) meerjarige prijs-en productieafspraken maken met vaste afnemers waardoor Genius Homes hen gegarandeerd hoogwaardige woningen tegen een vaste scherpe prijs kunnen aanbieden.


Wat brengt Genius Homes naar het NCB? Genius Homes wil bovenal uitdragen dat prefab of conceptueel bouwen het bouwen van de toekomst is. En het netwerk graag inzetten om in contact komen met innovatieve afnemers en leveranciers. Ze willen graag weten waar afnemers van woningen en appartementen mee stoeien.


Europrovyl websitelink | videolink

Europrovyl is al meer dan 50 jaar leverancier van kunststof gevelelementen. In de grootste productiefabriek van Nederland maken zij kunststof gevelelementen voor de nieuwbouw en renovatiemarkt, van levering tot en met montage. Europrovyl is partner van aannemers en vastgoedonderhoudsbedrijven, maar indirect ook partner van de casco bouwende industrie. Europrovyl is een pionier als het gaat om toepassing van kunststof in de bouw. En delen zodoende graag hun kennis en ervaring op het gebied van introducties van nieuwe concepten en producten.

Als co-maker en toeleverancier moet Europrovyl heel erg flexibel zijn en hun producten optimaal laten aansluiten op de processen, werkwijze en verwachtingen van de opdrachtgevers. Dat is maatwerk op klantniveau. Om de kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en betaalbaarheid van onze producten te verbeteren, zijn ze voortdurend bezig met productstandaardisatie en procesoptimalisatie. We delen graag onze kennis en ervaringen als succesvol co-maker en preferred supplier.

De grootste uitdaging voor de komende jaren is het verder verbeteren van hun waarde propositie. Het ontwikkelen van nieuwe concepten die niet alleen optimaal aansluiten op de klantbehoefte maar ook aantoonbare meerwaarde bieden voor onze klanten.


Wat brengt Europrovyl naar het NCB? Om een relevante marktpartij te kunnen blijven, is het belangrijk te weten wat de markt morgen vraagt. Europrovyl is daarom benieuwd naar de veranderende vraag van woningcorporaties, ontwikkelaars, bouwers en andere bouwmaterialenproducenten. Ze vinden het fijn om anderen te inspireren en zijn zelf ook voortdurend op zoek naar inspiratie, naar nieuwe ideeën om samen onze mooie bouwbranche verder te brengen.


Bovenstaand is een beknopte versie. Wilt u graag de volledige versie van het artikel lezen, klik dan hier.

137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page