top of page
  • Externe Bron

Het kabinet neemt meer regie in de woningbouw

Bron: Volkshuisvesting Nederland.


Vanuit het NCB houden we onze leden graag op de hoogte van wat er speelt in de woningmarkt. In editie 5 van de nieuwsbrief van Volkshuisvesting Nederland staan weer een aantal interessante artikelen over de aanstaande kabinetsplanning voor de woningmarkt in 2030. Hieronder vindt u de links naar de artikelen.


> De bouw van de 900.000 benodigde woningen in 2030 lijkt in zicht.

Tot en met 2030 moeten er 900.000 woningen bij komen. Het kabinet zet daarom flink in op volkshuisvesting en woningbouw. Streven is om te groeien naar 100.000 woningen per jaar, inclusief flexwoningen en de transformatie van kantoren en andere panden tot woningen.

> Duurzaam wonen voor iedereen toegankelijk volgens Minister de Jonge.

Deze plannen vragen om forse investeringen van overheden, instellingen, bedrijven en mensen. Iedereen moet hieraan mee kunnen doen. Ook mensen met een kleine portemonnee, die niet of weinig kunnen lenen. Mensen met lagere inkomens kunnen lenen tegen een 0% rentetarief.


> Het WoON-onderzoek 2021.

Het WoON is een groot, langlopend landelijk onderzoek dat elke drie jaar door het CBS en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties wordt uitgevoerd.

Dit driejaarlijkse onderzoek toont de belangrijkste ontwikkelingen op Nederlandse woningmarkt en benadrukt de urgentie voor meer regie op de volkshuisvesting.


 


86 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page