top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

SYTYCB finalist Tala wint met woningconcept 'Nerf' gunning SallandWonen

In de zomer van vorig jaar haalden Tala met woningconcept 'Nerf' de finale van de So You Think You Can BUILD challenge samen met vijf andere finalisten. TALA werd die dag geen winnaar echter... 'meedoen aan deze challenge is al winnen', hoorden we deze feestelijke finaledag vaker! Inmiddels is het woningconcept Nerf te vinden op Conceptenboulevard.nl en zijn we een half jaar verder en blijvend in contact met elkaar.


Vorige week ontvingen we het mooie bericht dat Tala de gunning heeft gekregen van woningcorporatie SallandWonen om 9 Nerf woningen te bouwen binnen de ecologische wijk 'Olstergaard' in gemeente Olst-Wijhe. Een wijk die slechts op een steenworp afstand ligt van deze conceptaanbieder uit Broekland! Zowel toen als nu was de feedback dat Nerf een goed doordacht concept is. De integratie van circulariteit en duurzaamheid vanaf het begin van het ontwerpproces maken het een technisch hoogwaardige en unieke woning.


Ecologische wijk Olstergaard

De gemeente Olst-Wijhe ontwikkelen met Olstergaard een revolutionaire wijk die een voorbeeld gaat zijn voor heel veel woningbouwprojecten in Nederland: next level duurzaam, circulair, natuurinclusief en klimaatadaptief. SallandWonen heeft bedrijven gevraagd om een ontwerp te maken en dat ontwerp dan ook zelf te bouwen. En Tala maakte het winnende ontwerp. Op twee kavels in deze speciale wijk zullen de Nerf woningen gebouwd worden.

'Tala past dus perfect bij dit project en het project past precies bij Tala.'

Marijke Kool, directeur-bestuurder van SallandWonen: “We zijn blij de woningen te bouwen met Tala uit Broekland. Zij bieden een volledig duurzame woning aan die grotendeels circulair gebouwd is en CO2 neutraal is. Tala past dus perfect bij dit project en het project past precies bij Tala. Hierdoor ontstaat een unieke kans om samen mooie en duurzame woningen te bouwen.” Omdat de wijk met de toekomstige bewoners wordt gemaakt, is de bewonersgroep Olstergaard ook betrokken geweest bij de beoordeling van deze uitvraag. Het is de bedoeling dat de huurders en kopers in deze wijk invulling geven aan natuur inclusief leven.


Ook het NCB is trots en feliciteert Tala van harte met deze gunning!


Meer weten?

Lees hier het volledige persbericht van SallandWonen.114 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page