top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Waarom lid van Netwerk Conceptueel Bouwen?

Binnen ons netwerk hebben de leden uiteenlopende drijfveren. Sommigen leden willen de energietransitie voor iedereen haalbaar en vooral betaalbaar maken, terwijl anderen streven naar betaalbaar en aangenaam wonen voor iedereen.

Wat ons samenbrengt, is de overtuiging van conceptueel bouwen. Kennis delen, kennis vergaren, van elkaar leren en met elkaar samenwerken is waar we voor staan binnen het Netwerk. Samen groeien is essentieel om vooruitgang én snelheid te boeken om zo onze gezamenlijke doelen te bereiken.


Hieronder enkele reacties van onze leden waarom ze lid zijn van het NCB:


“NCB sluit naadloos aan op onze missie: samen verantwoord het woningtekort op lossen. We moeten nog ontzettend veel leren en impact maken doe je niet alleen. Juist daarom willen we graag bij het netwerk aansluiten. Hoe groter het netwerk, hoe sterker en beter stakeholders elkaar gemakkelijk kunnen vinden. Dit versnelt de transitie naar een nieuwe standaard waar circulair, kwalitatief en betaalbaar voorop staat.”


“Om echt tempo en schaal te maken in de grote opgaven die wij gezamenlijk hebben. Daarvoor is bredere samenwerking een mooi middel om dit te bereiken. Mede daarom de interesse om via de NCB te verbinden.”


“We denken graag actief mee in oplossingen met de verschillende partijen (ontwikkelaars, corporaties, architecten, gemeenten en bedrijven uit de branche) om te komen tot slimmer, meer betaalbaar en sneller bouwen.

Daarnaast hopen we ook andere belanghebbende partijen die we spreken, maar die zich nog niet hebben aangesloten, enthousiast te maken om zich ook te verbinden aan het NCB. Samen sta je nog altijd sterker.”


“Door meer samen te werken aan betaalbare woningen met allerlei verschillende partijen (ontwikkelaars, corporaties, architecten, gemeenten en bedrijven uit de branche) kunnen wij kennis vergaren uit het netwerk die wij weer toe kunnen passen om onze producten nog beter af te stemmen op de wensen van opdrachtgevers en gebruikers.”


“Betaalbaarheid en beschikbaarheid zijn grote thema’s binnen de corporatiesector. Wij werken hier elke dag hard aan. Bij nieuwbouw staat de beschikbare capaciteit van aannemers en de bijbehorende prijzen onder druk. Door te zoeken naar vernieuwende bouwmethodes die het mogelijk maken om sneller, efficiënter en duurzamer te bouwen proberen we hier meer grip op te krijgen. Dit doen we in goed contact met de marktpartijen. Dit contact willen we verbreden door deelname aan het NCB.“


“Door samen te werken met partijen binnen én buiten de bouw willen we de transitie naar duurzame en vitale wijken versnellen. Dat kan alleen wanneer alle partijen de handen in een slaan. Het NCB netwerk is hiervoor een mooi platform.”


“Wij willen de bouwsector helpen in haar streven naar een meer duurzame en circulaire toekomst. Wij zijn in de eerste plaats groot voorstander van het delen van informatie met marktpartijen. Daarnaast dragen we graag bij aan de kennisbanken en pilot projecten die bijdragen aan de aandacht voor en groei van de markt voor conceptueel bouwen.”


Gelooft jouw organisatie ook in conceptueel bouwen en wil je lid worden van het netwerk? Vraag nu vrijblijvend informatie op om zo te ontdekken wat lidmaatschap voor jouw organisatie kan betekenen. 

53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page