top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Zomer leesvoer!

Bijgewerkt op: 14 jul. 2020

Het nieuws blijft bomvol staan met oplossingen voor de uitdaging waar de woningbouwmarkt van Nederland mee te maken heeft. En deze oplossingen worden vervolgens onder de loep genomen. Of uitgelegd, want wat een conceptueel bouwsproces eigenlijk en wat is prefab, wat is een concept en hoe zit het met het industrialiseren van het bouwproces? Ook de wet- en regelgeving blijft niet onbesproken. Men spreekt ervan dat vereenvoudiging dé doorbraak is voor snelheid in de (nieuw)bouw. En in alles komt houding en gedrag, cultuurverandering, als kritische succesfactor terug. Een andere manier van werken is een ‘must have’ voor versnelling en verbetering.


We voorzien jullie graag van lees- en luistervoer tijdens deze zomer(vakantie). Geniet van deze brainsnacks! En veel plezier tijdens deze zomer!!


De echte innovatie zit in een nieuw bouwproces en –product: een totale aanpak, van visie op energietransitie naar productontwikkeling en productieproces. Hoogwaardige standaardisatie, met ruimte voor individuele keuzes zijn de belangrijkste producteigenschappen.


Zeer interessante reeks van BNR waarin Roelof Hemmen 5 uitzendingen besteed aan de uitdagingen in de woningbouw. En zijn gasten aan de tand voelt over mogelijke oplossingen. Dick Boers van VolkerWessels, Hester van Buren van Rochdale (en bestuurslid Aedes), Peter Boelhouwer, hoogleraar woningmarkt aan de TU Delft, Gert van Vugt, Sustainer Homes, Bas Kurvers, wethouder Rotterdam. Terug te luisteren online, viade BNR app, Spotify of Itunes.


(opgenomen in NCB kennisbank)

Ruim 10.000 woningen in Nederland worden momenteel industrieel geproduceerd. Diverse leden van ons netwerk komen in dit artikel aan het woord over de ontwikkelingen in hun fabriek of de ontwikkelingen van hun bouwconcept.


Wat is prefab en industrialiseren van het bouwproces eigenlijk precies? Wat zijn de voor- en nadelen? Hoe ver is de Nederlandse bouw met industrialiseren, wat zijn de risico’s en dilemma’s en wat zijn de gevolgen voor de prijzen en de verhoudingen binnen de keten?

In deze publicatie beantwoordt het ING Economisch Bureau bovenstaande vragen.


Altijd beschikbaar:


Zie ook onze nieuwspagina voor meer actualiteiten, webinars en podcasts.

18 weergaven0 opmerkingen

Комментарии


bottom of page