top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Olga Görts – van de Pas volgt Pieter Huijbregts op als directeur van het Netwerk Conceptueel Bouwen

Bijgewerkt op: 9 sep. 2019


Met trots kunnen we melden dat we een zeer deskundige en enthousiaste directeur voor het NCB hebben gevonden. Olga Görts – van de Pas volgt Pieter Huijbregts op als directeur van het Netwerk Conceptueel Bouwen. Naast het op weg helpen van Olga zal Pieter zal zich blijven inzetten voor het NCB vanuit zijn functie als voorzitter van het bestuur.

“Alleen ga je sneller, samen kom je verder”, vertelt Olga. “Innovatie is hard nodig in een tijd waarin de prijzen oplopen en de woningtekorten dramatische vorm aannemen. Een opdrachtgever moet zijn vraag scherp formuleren, zodat een aanbieder precies weet wat de opdrachtgever wil en zijn conceptenaanbod ontwikkelt. Het NCB faciliteert organisaties en hun partners in deze transitie.”

Er is de afgelopen jaren veel met elkaar gepraat. Een proces dat nodig was om elkaar beter te leren kennen en begrijpen. Olga: “Ik ben erg blij dat met de inzet van het NCB er steeds meer concrete actie komt. De Woonstandaard en de Conceptenboulevard zijn daar mooie voorbeelden van. Acties die samenwerking tussen vrager, aanbieder en industrie verbeteren, maar ook samenwerking tussen de corporaties onderling (schaalvergroting, collectieve inkoop) die een bijdrage kan leveren aan ons doel, namelijk komen tot een betaalbare woningbouwmarkt. De samenwerking met Aedes in De Bouwstroom brengt ook een enorme boost.”

Olga is een vrouw uit de praktijk die weetwat het is om met conceptontwikkeling bezig te zijn. Hoe conceptueel werken geïmplementeerd kan worden, wat de interne uitdagingen zijn en wat de meerwaarde is. Olga: “Ik heb in mijn carrière zowel gewerkt aan het ontwikkelen van concepten als aan het vernieuwen van opdrachtgeverschap vanuit de vragerskant. Daarin heb ik met mijn teams mooie resultaten gerealiseerd.” Olga staat voor samenwerken, verbinden en vernieuwen. Precies wat wij als NCB omarmen.

Haar werkzaamheden zijn inmiddels gestart. Samen met Pieter gaat Olga kennismaken met onze leden en stakeholders. Haar inhoudelijke speerpunt is De Bouwstroom op gang brengen en uitbreiden. Dit zal ze samen met het bestuur, Pieter en Aedes aanvliegen. “Ik wil Pieter danken voor zijn niet aflatend enthousiasme en geloof in innovatie. Hiermee heeft hij een mooie basis gelegd waarmee we als NCB verder gaan.”

Wil je kennis maken met Olga? Je kunt haar bereiken via Mail. Lees meer over haar op LinkedIn.

307 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page