top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Activiteiten programma De Bouwstroom


Ruim een jaar geleden startten Aedes en NCB met het gezamenlijk optrekken binnen het programma De Bouwstroom. Het programma heeft als doel woningcorporaties te stimuleren anders te werken om nieuwbouw sneller, innovatiever en vaak goedkoper te realiseren. Met het programma De Bouwstroom ondersteunen Aedes en het Netwerk Conceptueel Bouwen corporaties en marktpartijen bij deze verandering in denken en doen.


We zijn actief met diverse activiteiten; onder andere het schrijven van artikelen, organiseren van online kennis sessie, organiseren en bijwonen van regelmatig bouwstroom overleg met de bouwstroomcoaches van de lopende bouwstroom initiatieven in Nederland. Momenteel wordt er in negen gebieden van Nederland gewerkt aan het uitrollen of opzetten van een Bouwstroom met behulp van conceptuele woningbouw (zie beeld hieronder). Eind vorig jaar is de opleiding ‘het fundament’ van start gegaan. Deze hebben we samen met Brickton opgezet en draagt bij aan de benodigde verandering. Via watdoejijmorgen.nl kunt u zich hiervoor inschrijven.Het dossier De Bouwstroom van Aedes en de Bouwstroom website van NCB vormen een goede informatiebron over de voortgang van dit programma. U vindt er de brochure De Bouwstroom, video en podcast materiaal, instrumenten om te gebruiken en ook praktijkvoorbeelden van koplopers. Binnen Aedes is er ook een online community waarin actuele informatie gedeeld wordt. Volg ook de sociale kanalen van Aedes en NCB.Graag lichten we een aantal Bouwstroom gerelateerde inhoud hieronder uit:

  • Challenge: April / Mei: Challenge So you think you can BUILD. Momenteel organiseert NCB ism 10 corporaties en Aedes de challenge ‘So you think you can build’. Waarmee de markt gevraagd wordt om het inzenden van hun innovatieve concept. Op 20 mei sluit de inschrijving.


  • Trainingen: Vanaf april is het weer mogelijk in te stromen in de trainingen van ‘Het Fundament’ Conceptueel Bouwen ; de training voor corporatiemedewerkers die gefaciliteerd willen worden conceptueel te bouwen.


  • Bouwstroom sessie Aedes: 27 mei: Een vervolg op de MRE Bouwstroom sessie van het Aedes Leden congres dd 22 april. Met focus op het ‘hoe’.


  • Artikel ‘Bouwstroom vraagt om professioneel opdrachtgeverschap’. En hierbij is aandacht, steun, en ook stimulans vanuit de RvC hard nodig! Klik hier.


  • Inkoop Toolbox Conceptueel Bouwen; op www.conceptueelbouwen.nl/kennisbank is de toolbox conceptueel inkopen te vinden. Samengesteld met experts uit het veld en leden van NCB en gebruiken we in de trainingen die met Brickton en Aedes zijn opgezet. Momenteel werken we met een team van experts aan een contract modelovereenkomst die we dit jaar hier aan toevoegen.


  • Dossier Professioneel opdrachtgeverschap en inkoop: via deze link kom je bij het dossier 'inkoopsamenwerking' van Aedes, waar een uitgebreid scala aan informatie te vinden is over 'inkoop'.Meest actuele nieuws is te vinden via:

Dossier de Bouwstroom, Aedes, en volg ons online

Website NCB, en volg ons online.


228 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Hozzászólások


bottom of page