top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Introductie; vier nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Steinfort, Mosa., Ekowood Houses en Hazenberg TBI Bouw binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Een beknopte versie hiervan is in onderstaand artikel te lezen. Volledige versie lezen? Download is onderaan dit artikel te vinden.

 

Ekowood Houses | website | videolink

Ekowood Houses ontwerpt en realiseert biobased èn circulaire woningen op basis van een modern prefab houtskelet systeem. De wandelementen zijn volledig opgebouwd uit hout, met daartussen isolatie van houtvezel. De vloeren zijn van massief hout, zogenaamde CLT-vloeren. Met deze isolatie wordt energie bespaard; de woningen zijn ’s zomers koeler en ’s winters makkelijk op temperatuur te houden. Bovendien wordt bij een Ekowood House zoveel mogelijk gebruik gemaakt van circulaire bouwmaterialen. Een mooi voorbeeld hiervan is Clickbrick, een droogstapelsysteem wat recyclebaar, demontabel en cradle to cradle is.


Wat brengt Ekowood Houses naar het NCB? Ekowood Houses bestaat inmiddels een aantal jaren en heeft ervaring op het gebied van projectrealisatie van prefab houtbouw. Hun ervaring als prefab houtbouwer en ontwikkelaar willen ze graag delen met de NCB leden.


Hazenberg TBI bouw websitelink | videolink

Als ontwikkelende bouwer is Hazenberg al 75 jaar thuis in de markt van woning- en utiliteitsbouw én van transformatie, renovatie en verduurzaming van bestaand vastgoed. We onderscheiden ons, door als Makers van Waarde altijd te gaan voor maximale betekenis voor de klant. Zowel in onze ontwikkel- en bouwactiviteiten, als in innovatie, duurzaamheid en servicegerichtheid. We doen dit vooral in de regio Zuid-Nederland. Hazenberg maakt als zelfstandige onderneming deel uit van TBI. Een moderne, wendbare en financieel sterke netwerkorganisatie, gevormd door ondernemingen die stuk voor stuk beschikken over hoogwaardige, specialistische expertise in techniek, bouw en infra.


Wat brengt Hazenberg naar het NCB? Op het gebied van conceptwoningen bieden ze een breed aanbod in zowel (CO2-arm!) beton als hout. Onze uitdaging nu, is hoe ze hun kennis en producten zó kunnen inzetten, dat conceptbouwen betaalbaar blijft. Daarbij willen ze met hun opdrachtgevers op één lijn komen over wat het begrip ‘betaalbaarheid’ inhoudt en hoe ze die kunnen bereiken. In letterlijke zin én in relatie tot andere ambities zoals duurzaamheid, circulariteit, beheer, onderhoud en woonlasten.


Steinford | website | Glazzpanelen

Als vooruitstrevende vlakglasbewerker heeft Steinfort focus op partnerships en procesoptimalisatie. ‘Hoe kan het proces slimmer, sneller en dus goedkoper voor opdrachtgever en eigen organisatie?’.

Uit deze gedachte is ook het GLAZZpanelen concept ontstaan; een totaal plug-and-play afbouwconcept voor badkamer, keuken en toilet. De interne gedachtegang kopiëren ze ook naar de bouw. Het traditionele proces is niet voorspelbaar. Dat kan slimmer, sneller en goedkoper. Met GLAZZpanelen is traditionele Bouwkundig Technisch realisatie aan de kant geschoven en zijn alle verspilling geëlimineerd (materiaal, manuren, doorlooptijd, transportbewegingen, kilometers).


Wat brengt Steinford naar het NCB? De focus op een geoptimaliseerd proces met bijbehorende keuzes zitten in het DNA van Steinford. Hiermee faciliteren ze graag de betrokken partners. Voor Steinfort is het als partner de sport om bouwgerelateerde organisaties te ondersteunen met een andere kijk op bouwprocessen. Samen inzichtelijk maken waar je voordeel kunt behalen door af te stappen van ingesleten, veelal traditionele, werkwijzen.


Mosa hebben we passie voor keramiek.

Vanuit een passie voor keramiek produceert Mosa tegels al meer dan 130 jaar uit de zuiverste grondstoffen en met de magie van innovatief Nederlands design. Ze omarmen de Cradle to Cradle-filosofie en zijn in meer dan 50 landen actief, verspreid over vier continenten waar hun tegels op wanden, vloeren, gevels en terrassen van particuliere, commerciële en openbare gebouwen prijken , zowel in interieurs als exterieurs.


Voor de woningbouw heeft Mosa de afgelopen jaren Mosa Panel ontwikkeld en geïntroduceerd. Een tegelsysteem waardoor een badkamer sneller, en in geval van renovatie, met minder overlast kan worden gemonteerd. Een landelijk netwerk van door Mosa opgeleide co-makers zorgen voor de montage. Geleverd door geselecteerde distributeurs die zich kenmerken door hun efficiënte logistiek- en planningsproces dat vertragingen op de bouw voorkomt.


Wat brengt Mosa naar het NCB? Als netwerk en kennisplatform is NCB een belangrijk medium voor Mosa. Door in dialoog te gaan met de partners bij het NCB kunnen ze verder werken aan toekomstige innovaties en aan de hierboven genoemde uitdagingen. Alleen door samenwerking met de hele keten kan een optimale meerwaarde worden gerealiseerd voor de klant.


Dit artikel is een beknopte versie van de introductie. De volledige versie lezen? Download hieronder:


210531 Nw leden juni 2021
.pdf
Download PDF • 125KB


107 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page