top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Netwerk Conceptueel Bouwen en BouwQ gaan vriendschap aan

Netwerk Conceptueel Bouwen en BouwQ zijn onlangs een vriendschap aangegaan.

Het doel van de vriendschap is samenwerken op gebied van integrale kwaliteitsborging en certificeren van woningconcepten.

Foto : Jack van Hoof, Jos Rooijakkers, Olga Görts, Niek Janssen


BouwQ is een onafhankelijk en geaccrediteerd bouwinspectiebureau. De technici en controleurs van BouwQ streven constructieve veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid van bouwwerken na door middel van doelgerichte controles op alle aspecten van het bouwproces en van ontwerp tot oplevering. Met deze focus positioneert BouwQ zich al meer dan 20 jaar als de kwaliteitspartner voor aannemers en ontwikkelaars van grote infrastructurele werken alsmede voor de utiliteits- en woningbouw in Nederland en België.


Een oplossing voor het versnellen van de woningbouw is het certificeren van woningbouwconcepten. BouwQ heeft samen met certificeringsinstantie Kiwa de beoordelingsrichtlijn (BRL) 2840 ontwikkeld. Gebouwde woningen die volgens BRL 2840 zijn gecertificeerd hoeven in een project daardoor niet opnieuw door een kwaliteitsborger in detail gecontroleerd worden. Dit leidt tot aanzienlijke reductie in doorlooptijd en kosten voor de bouwer en vergunning aanvrager.

Het Netwerk Conceptueel Bouwen ondersteunt certificering van woningconcepten. Het certificeren van een woningconcept is een intensief proces. Het NCB vindt het van belang dat de woningconceptaanbieders doen wat ze zeggen en zeggen wat ze doen. Met andere woorden: serieus bezig zijn met interne kwaliteitsborging. Een certificering kan een mooi verlengstuk daarvan zijn.


 
Deze week lanceert BouwQ dit persbericht:

Provincie Gelderland start onderzoek naar typegoedkeuring woningbouw concepten met als doel de woningbouw te versnellen. De provincie Gelderland heeft aan BouwQ opdracht gegeven onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van de zogenaamde typegoedkeuring van woningconcepten. Het onderzoek vindt plaats in het kader van het ‘’Actieplan 2020-2025 - Sneller, Betaalbaar en Flexibel Wonen’’ van de provincie Gelderland.


Het Netwerk Conceptueel Bouwen maakt onderdeel uit van de klankbordgroep.


Lees hier het hele persbericht.

147 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page