Vanaf nu verwelkomen we ook VORM, TheNewMakers, VBI en ThuisinBouwen binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.
VORM | website |
VORM is een projectontwikkelaar en bouwer in één. Het is een familiebedrijf. Al heel lang. VORM Holding bestaat ruim 100 jaar. Ze werken zowel in de woning- als utiliteitsbouw aan talloze mooie, uitdagende projecten.
VORM is een familiebedrijf en ook een familie van bedrijven. Ze zijn georganiseerd als holding met daaronder specialistische BV’s. Elke onderneming heeft een eigen expertise, Ze opereren wel als één team. Samen geven zij gestalte aan ideeën, zowel onderling als met opdrachtgevers en partners. Met elkaar willen ze een stempel drukken op het Nederlandse landschap.
Wat brengt VORM naar het NCB? VORM maakt unieke, flexibele wijken, waar je jarenlang kunt wonen. Ze zagen de wooncrisis aankomen en zijn klaar om nu hun verantwoordelijkheid te nemen. Ze kunnen snel en goed de betaalbare, fijne woningen opleveren waar de samenleving om vraagt. Kan niet bestaat niet. Zij gaan sneller, betaalbaarder, slimmer en duurzamer ontwikkelen en bouwen. Het kan radicaal efficiënter – dus doen ze dat. Al moeten ze de hele keten op sleeptouw nemen. Zij willen dat onderwijzers, zorgmedewerkers en straks de kinderen gewoon in onze steden kunnen wonen als ze dat willen. Daar maken zij zich hard voor – de stad is voor iedereen.
Voor welke uitdaging staat VORM? VORM stopt niet met ontwikkelen en bouwen voordat iedereen een betaalbare en unieke woning in een leefbare wijk heeft. Zo. Dat het kraakhelder is. Winst maken we om door te kunnen werken, maar het draait niet om geld bij VORM. Ze gaan voor een goede buurt voor iedereen: duurzaam, leefbaar slim en betaalbaar. Daarvoor vinden ze nieuwe wegen, doorbreken ze radicaal conventies, wagen het erop en werken ze samen. Alles, zodat je kunt wonen waar je graag wil. Waar je opbloeit. Waar je op je plek bent. Thuis. Daar komen ze hun bed voor uit. Elke dag. Vroeg.
TheNewMakers | website |
TheNewMakers is 7 jaar geleden opgericht met als doel de bouw te disrupten. Met wat spaargeld als enige startkapitaal kon nét een 15 jaar oude CNC gekocht worden. Mét zwart-wit scherm – maar oerdegelijk. Na een paar maanden (en vele nachten) zelfscholing MS-dos en machinebouw konden de eerste bouwpakketten volautomatisch uit de machine getrokken worden.
Om het uiteindelijke doel – de bouw disrupten – te financieren heeft TNM eerst een meubellijn ontwikkeld: Fabrikoos. Uiteraard volledig losmaakbaar, gemaakt van biobased materialen en met een heel aantrekkelijke uitstraling.
TNM heeft als missie iedereen aan een betaalbare en prachtige woning te helpen. Dat lukt hen door digitale productie te combineren met hergroeibare materialen.
VBI | website |
VBI is producent en leverancier van prefab betonnen kanaalplaatvloeren. VBI is onderdeel van Consolis, marktleider in Europa van prefab betonproducten voor de bouw. Het verminderen van onze klimaatimpact is een van de belangrijkste uitdagingen waar zij en de hele bouwindustrie voor staan. De ontwikkeling van duurzame producten met een lage CO2-impact en hoge circulariteit staat daarom hoog op onze strategische agenda.
Tegelijkertijd neemt de marktvraag naar duurzame producten radicaal toe. VBI is vastbesloten om het voortouw te blijven nemen in de duurzame transformatie van onze sector. Met als doel om in 2050, of zoveel eerder als mogelijk, klimaatneutraal te zijn! Prefab kanaalplaatvloeren hebben de toekomst vanwege de vele voordelen: flexibel, veelzijdig, kosteneffectief en een extreem lange levensduur. Ze maken nu grote stappen in het verminderen van de klimaatimpact van onze producten. En ze doen dit door een holistische benadering. Met o.a. receptoptimalisatie, slim ontwerpen, industriële productie, hergebruik van elementen en recycling van retourgenomen materiaal.
Wat brengt VBI naar het NCB? Zij werken veel samen in strategische partnerships. Met zowel collega producenten als met architecten, opdrachtgevers, constructeurs en ontwikkelende bouwers. Samen creëren ze de innovaties die nodig zijn om de bouw te versnellen en te verduurzamen. NCB kan voor hen een partner zijn om de samenwerking met conceptuele producenten, ontwikkelaars en opdrachtgevers te versterken en uit te bouwen. Consolis VBI is op haar beurt graag bereid kennis en innovatiekracht te delen met het NCB en haar partners. Producten van Consolis VBI zijn compatibel met vele bouwsystemen. Van beton- en steenachtige casco’s tot HSB en CLT. Hybride bouwconcepten. Geen compromissen maar juist gebruik maken van de goede eigenschappen van verschillende materialen. Bouwen met een combinatie van de beste prefab componenten die naadloos samenwerken. Samen bouwen zij daarmee aan de duurzame toekomst van onze sector.
Voor welke uitdaging staat VBI? Consolis VBI is sterk in het segment grondgebonden woningbouw en utiliteitsbouw. Ook daar zien zij nog voldoende potentieel voor verbetering en verduurzaming. Een marktsegment dat steeds belangrijker wordt, is appartementenbouw. Hier staat 100% prefab, laat staan conceptueel én duurzaam bouwen, nog in de kinderschoenen. Consolis VBI wil graag het voortouw nemen om dit marktsegment hierin verder te ontwikkelen. NCB kan daarin een verbindende rol spelen tussen producenten, zoals Consolis VBI, conceptuele bouwers en opdrachtgevers bij het ontwikkelen van de uitvraag van duurzame en conceptuele appartementenbouw. Dit komt uiteindelijk alle partijen in de keten ten goede. Samen sneller, slimmer, lichter en groener bouwen is dé basis voor vernieuwing.
ThuisinBouwen | website |
ThuisinBouwen beschikt over meer dan alleen bouwkennis. Zij regelen het hele traject van idee tot sleuteloverdracht. Voor wie ze dit doen? Voor iedereen met een bouwambitie. Coöperaties, gemeenten, grondeigenaren, architecten, ontwikkelaars en particulieren. Van planvorming naarontwikkeling en de vergunningen.
Wat brengt ThuisinBouwen naar het NCB? ThuisinBouwen wil comfortabel wonen in toekomstbestendige huizen voor iedereen dichterbij brengen. Dat kan alleen als de bouwkosten beheersbaar blijven en er zoveel mogelijk met duurzame materialen wordt gewerkt. De methode van concept bouwen is gericht op het optimaliseren van het totale bouwproces, op zo’n manier dat ze bewust met de bouwkosten omgaan, de bouwtijd afneemt en de kwaliteit van de woningen nog verder verbetert. Aan de basis hiervan staat een conceptontwerp, van waaruit zij de woning opbouwen met bewust gekozen/duurzame bouwmaterialen. Waarbij alle concepten voldoen aan de PMC’s vanuit de Woonstandaard.
Voor welke uitdaging staat ThuisinBouwen? Er is een groot tekort aan betaalbare en duurzame woningen. Het is voor Nederland een grote uitdaging om het woningtekort op te lossen voor alle doelgroepen. Door de verschillende PMC’stoe te passen binnen hun ontwerpen weten ze zeker dat het aansluit bij de vraag vanuit de markt. ThuisInBouwen is altijd aan het innoveren. Altijd aan het onderzoeken hoe de bouw van woningen nog efficiënter en toekomstbestendiger kan. Hoe gaan ze bewust om met de bouwkosten terwijl de kwaliteit van het hoogste niveau blijft? Met conceptueel bouwen. Dit doel bereiken zij dankzij de bouwfilosofie van ThuisInConceptbouw.
Comments