top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; twee nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook TPP BV en Laurentius binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


TPP BV | website |

TPP is gespecialiseerd in het extruderen van klantspecifieke rubber afdichtingsprofielen voor uiteenlopende toepassingsmogelijkheden en specifieke omgevingstemperaturen. Zowel voor in- en outdoor gebruik en een handmatige- of volautomatische verwerking in het productie proces.


TPP is zich bewust dat duurzaam produceren een positieve bijdrage levert aan het milieu en aan de wereld waarin we leven en onze kinderen in laten opgroeien. Om die reden streven ze er naar om, naast kwaliteit en efficiency, in al hun processen kritisch te kijken naar de wijze waarop ze hun producten ontwerpen en hoe ze deze produceren.


Samen met hun klanten wil TPP in de ontwerpfase van nieuwe producten het duurzaamheidsaspect al mee laten wegen door gebruik te maken van recyclebare grondstoffen óf grondstoffen waarin, met behoud van functionele- en optische eigenschappen, restproducten teruggevoerd zijn in de basisgrondstof. Zo bieden ze de mogelijkheid om recyclebare thermoplasten te gebruiken in de ontwikkeling van nieuwe producten of de zgn. TPP-green compounds waarin hun gevulcaniseerde EPDM afval als devulcanisaat is verwerkt. Hiermee probeert TPP de reststoffen waar mogelijk te verwerken in nieuwe eindproducten.

 

Laurentius | website |

Laurentius is een woningcorporatie in Breda. Ze verhuren en onderhouden ruim 8.300 woningen, parkeerplaatsen en andere panden in de gemeenten Breda en Alphen-Chaam. Samen met de bewoners en samenwerkingspartners bieden ze een thuis, goed en betaalbaar wonen, voor de bewoners. Ze werken voor mensen van jong tot oud, en vooral voor mensen met een smalle beurs en voor mensen die voor hun huisvesting bijzondere aandacht en zorg nodig hebben.

Wat brengt Laurentius naar het NCB? Kennis en ervaring die zij opdoen in hun investeringsopgave. Zowel op het vlak van inhoud, relatie als proces. Omdat ze kiezen voor ketensamenwerking zijn ze een interessante versterking op het netwerk. Daarnaast werken ze met enthousiasme op samenwerkings- en resultaatgerichte manier aan continue verbetering. Laurentius staat open voor dialoog en wil gezamenlijk een leercurve doorlopen met andere partners van het NCB.


Voor welke uitdaging staat Laurentius? Het vergroten van woongeluk voor de huurders. Laurentius wil graag de woningproductie opschalen en zij zien conceptueel bouwen als een belangrijke sleutel daarin.

 

43 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page