top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Klimaat@home, QYUUBS en Emergo binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Klimaat@home | website |

Klimaat@home, een label van Remeha, levert een totaalconcept voor een duurzaam en comfortabel binnenklimaat. Ze ontwerpen en realiseren comfortabele- en gezonde binnenhuisinstallaties en, indien gewenst, verzorgen we de volledig instandhouding voor een periode van 25 jaar. Hiermee verzekeren ze ontwikkelaars en/of bouwers van kwalitatief hoogwaardigere woningen en tevreden bewoners.

Klimaat@home sluit graag zo vroeg mogelijk aan in de ontwikkelingsfase zodat ze, vanuit één aanspreekpunt, als team in staat zijn een slim totaalontwerp aan te bieden om het bouw- en installatieproces efficiënter en sneller in te richten.

Het hele ontwerp- en bouwproces is al complex genoeg en stopt niet bij de oplevering. Daarom heeft Klimaat@home koperbegeleiders die bewoners volledig vertrouwd maken met hun duurzame installatie. Dit doen zij tijdens het bouwproces tot oplevering van de woning.

Welke uitdaging ziet Klimaat@home? Er ligt in Nederland nog een enorme bouwopgave. De vraag naar betaalbare nieuwwoningen botst met de capaciteit aan personeel in de gehele bouwkolom. Industrialisatie van het totale bouwproces en de daarmee gepaard gaande verduurzamingsvraagstukken betekent dat ze in de totale keten slimmer moeten samenwerken.


Wat brengt Klimaat@home naar het NCB? Klimaat@home heeft enorm veel kennis in huis rondom het integreren van duurzame comfortsystemen in nieuwbouwprojecten. De installaties bestaan uit een bron, opwekker (warmtepomp), afgiftesysteem (vloerverwarming- en koeling), balansventilatie en een PV-systeem. Dit combineren zij met slimme oplossingen waardoor ze het bouw- en installatieproces kunnen versnellen en de kwaliteit kunnen verhogen. In de hele keten van ontwikkelaar, aannemer, installateur en bewoner maakt Klimaat@home het proces voor alle partijen zo soepel mogelijk. Als Klimaat@home bieden ze op alle niveaus, van praktijkonderwijs tot met universiteit, mogelijkheden voor scholing voor iedereen die werkzaam is in de totale bouwkolom.

 

QYUUBS | website |

Flexwonen, de behoefte aan meer mobiliteit en flexibiliteit, neemt al jaren toe. Daardoor is de tijd van traditionele bouw voorbij. Met het aantrekken van de economie neemt het aantal arbeids- migranten weer toe. Hierdoor vervaagt de grens tussen expats, kenniswerkers en arbeidsmigranten. De arbeidsmarkt flexibiliseert en de samenleving doet dat op allerlei andere vlakken ook. De wereld wordt een global village en de woningmarkt houdt deze ontwikkelingen niet goed bij. QYUUBS (powered by Smeulders Interieurgroep) biedt hét antwoord op deze veranderende woonvraag.


Wat brengt QYUUBS naar het NCB? QYUUBS biedt daarmee wat de markt vraagt. Een flexibele oplossing voor het structurele tekort in de woningmarkt. Innovatief in ontwerp en onderscheidend in uitvoering.


QYUUBS is een nieuw concept, ontwikkeld door een ervaren team. Van architect en constructeur tot bouwfysicus: ze hebben alle expertise in huis voor een optimaal bouwproces. Daarnaast kennen ze de bestuurlijke wegen waardoor procedures zo soepel mogelijk verlopen. QYUUBS staat dan ook voor co-creatie. Samen met hun opdrachtgevers halen ze het maximale uit ieder project.

 

Emergo | website | video

Emergo Prefab is een innovatieve bouwpartner, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van prefab bouwcomponenten zoals prefab daken, prefab wanden, prefab dakkapellen en prefab woonmodules. Ook ontwikkelt Emergo een modulair prefab woningconcept. Ze zijn gevestigd in Stadskanaal en Almelo en zijn door heel Nederland actief met montageteams. Emergo staat voor plezierig wonen voor iedereen. Ze willen met onze producten, oplossingen en en expertise een vernieuwende bijdrage leveren aan de Nederlandse woonomgeving.


Wat brengt Emergo naar het NCB? Als producent van prefab daken, gevels, woonmodules en complete modulaire woningen, zijn ze actief betrokken bij de industriële innovatie van de bouw. Hoewel industrialisatie in de bouw niet nieuw is, worden er vandaag de dag wel serieuze vervolgstappen op dat pad gezet. De innovaties en ontwikkelingen van vandaag maken het mogelijk om kostenefficiënt kleine series woningen te produceren die ook nog invulling geven aan de individuele wensen van de woonconsument. De ambitie is om samen met conceptbouwers de woningbouw echt te industrialiseren. Als vormgevers, bouwers én industriële partners een woonconcept met optimale basisprincipes en -details ontwikkelen, kan op die basis eindeloos worden gevarieerd in afmeting, vorm en materiaalgebruik. Als de basis goed staat én wordt gerespecteerd, dan heeft dat een enorm positief effect op kwaliteit en snelheid van zowel de engineering, productie als montage van de producten.

 

118 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page