top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Startblock, Plegt-Vos en Pipelife binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Startblock | website |

Startblock biedt met duurzame woning dé oplossing voor het groeiende woningtekort, gebouwd in één week, geplaatst in 10 minuten. Door een hoge focus op de essentie van bouwen en wonen, realiseren ze woningen waarmee op een klein oppervlakte het optimale woongenot behaald kan worden. Maximaal circulair, duurzaam en betaalbare woningen, passend binnen het bouwbesluit. De grond is schaars, bouwen is duur en het milieu vraagt om duurzame materialen voor het behoud van onze leefomgeving. Met het team van specialisten bieden ze (tijdelijke) oplossingen voor deze uitdagingen. Dankzij de slimme indeling kan Startblock op een minimale grondoppervlakte meer woningen plaatsen dan bij reguliere bouw.


Wat komen jullie brengen bij het NCB?

Startblock is fabrikant van innovatieve fabrieksmatige bouwconcepten; hiermee spelen ze in op maatschappelijke actualiteiten. De oplossingen die zij voor de huidige vraagstukken (woningnood, stikstof, duurzaamheid, circulariteit, betaalbaarheid, CO2 opslag, energie, betaalbaarheid, etc) bieden, dragen bij aan de NCB.


Voor welke uitdagingen staan jullie nu?

De 3-laags fabriekswoningen zijn van hout (CLT) en verlaten na een productietijd van 6 dagen kant-en-klaar de fabriek. Hierin is Startblock uniek in de wereld.

Als innovatief product lopen ze tegen allerlei bestaande regelgeving aan, voortgekomen uit traditionele bouw. Hierdoor weet men nog niet goed hoe en of die regelgeving wel op hun van toepassing is. Zo houdt BENG geen rekening met het bronmateriaal hout, is er nog geen ervaring met de warmte accumulatie van houten woningen, is een afbouwgarantie niet relevant maar wel een onderdeel van keurmerken en zijn diezelfde keurmerken weer een onderdeel van het NHG, terwijl de betaalbare woningconcepten voor die doelgroepen ontwikkeld zijn.

 

Plegt-Vos | website | video

Plegt-Vos is een familiebedrijf met een rijke ondernemerstraditie. Het is een landelijke bouwonderneming waarbij de kracht ligt in het ontwikkelen, realiseren en onderhouden van onroerend goed. Ze doen dit voor overheden, ontwikkelaars, beleggers, woningbouwcorporaties, zorginstellingen en bedrijven in Nederland. Kennis van mensen is daarbij cruciaal. Ze ontwikkelen en bouwen immers voor mensen. Voor hen bedenken ze slimme en toekomstgerichte oplossingen. Plegt-Vos denkt daarin mee en denkt vooruit. In alles wat ze doen streven ze naar woon-, werk- en leefplezier. Nu en in de toekomst.

 

Pipelife | website | video

Pipelife produceert en levert een compleet assortiment kunststof leidingsystemen, hulpstukken en intelligente oplossingen op maat. Dagelijks komt een ieder bewust of onbewust in aanraking met producten van Pipelife. Dat Pipelife altijd onderdeel van je leven is, geldt niet alleen voor onze producten maar ook voor de belofte om er altijd te zijn voor onze partners en klanten. Alleen door goede samenwerking kan Pipelife immers de leverbetrouwbaarheid garanderen. Zij verankeren en verstevigen hun leiderspositie door in te zetten op duurzaamheid, toepasbaarheid en installatiegemak.

 

68 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page