top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Domesta, STOUT en BuurtBoost binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Domesta | website |

Domesta is een woningcorporatie actief in Zuid-Oost Drenthe, met circa 10.000 woningen. Het is een regio vol uitdagingen op het gebied van betaalbaarheid, toenemende vergrijzing en verduurzaming. Hierbij wordt ook gekeken naar de transformatie van hun woningvoorraad. Dit kan mede door een efficiënt nieuwbouwproces waarbij conceptuele bouw een oplossing kan bieden.


Welke uitdaging ziet Domesta? Voor Domesta is conceptuele bouw nog een nieuw proces en tegelijk een waarbij ze veel potentie zien. Dit vraagt om anders denken en samenwerking met de partners, om vraag en aanbod dichter bij elkaar te brengen.

 

STOUT | website |

"Mensen voor gebouwen" , dat is het motto van STOUT. Het welzijn van de mens staat voorop, waarbij ze maximaal inzetten op geluk en gezondheid van de toekomstige bewoners en gebruikers van de woningen en bedrijfspanden. Dit doen ze o.a. door gebruik te maken van duurzame materialen en energiesystemen.

In 2016 is het woonconcept, het Stout HUISmerk, geïntroduceerd. Een flexibel woonconcept dat zowel constructief als energetisch volledig is uitgewerkt, met snelle bouwtijd, lagere kosten en hoog wooncomfort.

 

BuurtBoost | website |

BuurtBoost is een initiatief van VORM en neemt ruim 100 jaar ervaring mee in bouw-, ontwikkel-, transformatie- en renovatieprojecten en vastgoed onderhoud, door heel Nederland. BuurtBoost focust op het versnelt verbeteren van naoorlogse buurten en wijken. Dit op zowel het sociale als fysieke vlak zodat een buurt leefbaarder, duurzamer en divers wordt. Dit is een complexe opgave waarvoor een integrale benadering benodigd is en dat is wat BuurtBoost doet en uniek maakt. Om te zorgen dat ze de snelheid en haalbaarheid waar kunnen maken, ontwikkelen ze zelf, en met partners, eigen unieke processen en producten, waaronder woonproducten.


Welke uitdaging ziet BuurtBoost? Om echt tempo en schaal te maken in de grote opgaven die wij gezamenlijk hebben. Daarvoor is bredere samenwerking een mooi middel om dit te bereiken. Mede daarom de interesse om via het NCB te verbinden.


Wat brengt BuurtBoost naar het NCB? BuurtBoost komt kennis brengen en ontvangen, aandachtsgebieden verbreden, samenwerken en verbinden.

 

65 weergaven0 opmerkingen
bottom of page