top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Introductie; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Woontij, Rockzero en Vilton binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.

Woontij | website | videolink

Woontij is een wooncorporatie met circa 2200 woningen op Texel, in Den Helder en Julianadorp. Nieuwe woonconcepten in een bijzondere woningmarkt, lokaal ondernemerschap, dichtbij de bewoners en innovatief. Woontij is een klantgerichte organisatie, waarbij keuzevrijheid van klanten centraal staat.


Wat brengt Woontij naar het NCB? Woontij heeft afgelopen jaren veel ervaring opgedaan met conceptueel bouwen. Zij delen deze ervaringen graag met de leden van NCB. Ook de komende jaren heeft Woontij een grote nieuwbouwopgave, waarbij ze vooral gaan inzetten op conceptueel bouwen. Samen met andere leden van NCB wil Woontij graag werken aan en gebruik maken van de kansen die conceptueel bouwen biedt.

 

Rockzero website | videolink

Rockzero maakt het mogelijk om letterlijk woningen van ROCKWOOL

steenwol te bouwen. De kracht van de bouwsystemen zit vooral in de eenvoud. Het gaat om gevels en/of daken die zo goed als kant-en-klaar de fabriek uitkomen, waardoor het bouwproces aanzienlijk wordt versneld, fouten worden voorkomen en risico’s laag blijven. Uniek aan Rockzero bouwsystemen is dat het ruimschoots de eisen uit het bouwbesluit overtreft op het gebied van energiebesparing, akoestiek en veiligheid.

Met een maximale isolatiewaarde van Rc9 is Rockzero een ‘hero’ op het terugdringen van de energievraag. Een Rockzero woning presteert daardoor veel beter dan een traditioneel gebouwde woning.


Welke uitdagingen ziet Rockzero? In Nederland kampen we met een enorm woningtekort. Er lijkt maar één oplossing te zijn voor dit probleem en dat is... bouwen. Alleen wordt bouwen een steeds grotere uitdaging, omdat o.a. de wetgeving rondom duurzaamheid in de bouw steeds strenger wordt en er schaarste heerst onder kwalitatief goed bouwpersoneel. Rockzero ziet ontwikkelaars en woningcorporaties worstelen met deze problemen, daarom hebben ze “Rockzero bouwsystemen” ontwikkeld als oplossing voor deze uitdagingen zonder aandacht te verliezen voor het allerbelangrijkste aspect van woning, namelijk; comfort en bescherming in de breedste zin.


Wat brengt Rockzero naar het NCB? ‘If you do what you always did, you will get what you always got, aldus Albert Einstein'. Rockzero bouwsystemen is een andere wijze van

bouwen, een verantwoorde duurzame investering, passend voor deze tijd, waardoor

toekomstige generaties uiteindelijk optimaal comfortabel en modern kunnen leven. Rockzero deelt de kennis en ervaring over deze wijze van conceptueel bouwen graag met de NCB leden en gaat graag de dialoog aan waarom anders bouwen dan voorheen noodzakelijk is.

 

Vilton | website |

Vilton ondersteunt zijn bouwpartners bij projecten in de bouw-, infra- en betonsector van begin tot einde. Ze leveren de kennis, oplossingen, productsystemen en diensten om bouwprojecten optimaal te waarborgen. Op deze wijze wordt de kwaliteit van bouwen verhoogt, de bouwtijd verkort en waar mogelijk, de bouwkosten verlaagt. Alles voor een optimaal bouwproces en tevreden gebruikers. Als bouwpartner verzorgt Vilton primair producten en diensten in zes categorieën: waterkeren, afdichting, bekisting, dilatatie, opleggen en akoestiek.


Wat brengt Vilton naar het NCB? Vilton ontwerpt en levert veel producten op maat. Vilton brengt expertise over o.a. het ontwerpen van luchtdichte gebouwen, het creëren van energiezuinige woningen, scheurvrij bouwen en het beheersbaar maken van de akoestiek in ruimten. Vilton komt graag in contact met NCB leden om een betere aansluiting te vinden met de prefab industrie.

 

Elkaar ontmoeten? Kom dan naar de laatste KiK voor de zomervakantie op 30 juni. Deze keer zeer centraal gelegen bij Geberit te Nieuwegein. Programma weten? Check hieronder:
22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Комментарии


bottom of page