top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Introductie; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook BrabantWonen, TALA en Elements binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


BrabantWonen | website |

BrabantWonen zet zich in om sociale huurwoningen te ontwikkelen en bouwen. Speciale aandacht gaat uit naar nieuwe concepten voor woonzorg woningen.

BrabantWonen zet zich in om producten en diensten op het snijvlak van wonen, zorg en welzijn te ontwikkelen i.s.m. zorg- en welzijnspartijen. Hierbij kan gedacht worden aan de inzet van nieuwe technologie voor het ondersteunen van kwetsbare mensen en zelfstandig wonen in de wijk. BrabantWonen beoogt daar waar mogelijk vastgoed naar woningen voor jongeren en bijzondere doelgroepen te transformeren.


Welke uitdagingen ziet BrabantWonen? Betaalbaarheid en beschikbaarheid zijn grote thema’s binnen de corporatiesector die ook bij BrabantWonen spelen. BrabantWonen werkt hier elke dag hard aan. Bij nieuwbouw staat de beschikbare capaciteit van aannemers en de bijbehorende prijzen onder druk. Door te zoeken naar

vernieuwende bouwmethodes die het mogelijk maken om sneller, efficiënter en duurzamer te bouwen probeert BrabantWonen hier meer grip op te krijgen. Goed contact met de marktpartijen is hierbij van belang. De deelname aan het NCB sluit hierop aan.


Wat brengt BrabantWonen naar het NCB? BrabantWonen brengt kennis over de behoeftes die ze zien vanuit de gebruikerskant en mogelijk ook productie voor de deelnemende marktpartijen.

 

TALA | website |

TALA ontwerpt en bouwt huizen waar je van 'hout'. Circulariteit en CO2 neutraliteit zijn hierbij de uitgangspunten. Door de toepassing van CLT slaan de woningen netto CO2 op. Samen met de natuurlijke materialen voor bijvoorbeeld isolatie zijn de woningen vrijwel 100% biobased. De concepten van TALA zijn visueel op diverse manieren aan te passen, waardoor er voor iedere stedenbouwkundige uitdaging een oplossing is.


Wat brengt TALA naar het NCB? TALA brengt kennis over conceptueel en circulair bouwen met CLT en andere biobased materialen. Daarnaast laten ze zien dat bouwen

met concepten niet eentonig of saai hoeft te zijn.

 

Elements | website |

Elements ontwikkelt en produceert fabrieksmatig en seriematig modulaire woningen.

De woningen worden op één overdekte fabrieksmatige locatie modulair gebouwd, waardoor er geen afhankelijkheid is van de weersomstandigheden en de productietijd kort is. Wanneer de elementen van de woning volledig geproduceerd zijn, worden ze binnen enkele dagen op de kavel aan elkaar gekoppeld. Door deze werkwijze worden de werkzaamheden op de kavel tot een minimum beperkt en daarmee ook de overlast voor de omgeving en de kans op vertraging.


Welke uitdagingen ziet Elements? Voor Elements zijn de prijsontwikkeling van materiaal, de levertijden van materiaal, tijdslijnen en de medewerking van de nutsaansluitingen een uitdaging. Daarnaast is het vinden van goed personeel en goede onderaannemers/leveranciers een uitdaging.


Wat brengt Elements naar het NCB? Elements deelt graag zijn ervaringen om samen te leren en zaken te verbeteren, zoals bijvoorbeeld het traject van nutsvoorzieningen aansluiten, het verkorten van het WABO traject en slimme ontwikkelingen voor de prefab bouw.

 

Ontmoet TALA tijdens onze bijeenkomst op 16 juni rondom het thema Circulariteit
71 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page