Vanaf dit jaar verwelkomen we ook Factory Zero en MOOS binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.
Factory Zero | website |
Factory Zero wil de energietransitie voor iedereen haalbaar en vooral betaalbaar maken in combinatie met gezonde, comfortabelere en zeer energiezuinigere woningen. Het doel is om alle relevante bouwcomponenten die nodig zijn voor zeer energiezuinige nieuwbouw en renovatie, te (her)ontwikkelen en op industriële schaal – en waar
mogelijk circulair - te produceren.
Welke uitdagingen ziet Factory Zero? Van projectmatig werken naar gestandaardiseerd werken om daarmee het productievolume constant te houden in plaats van te produceren
naar de grillen van een project. Een andere vraagstuk voor Factory Zero is de mate van softwaregebruik in de bouw en installatietechniek.
Wat brengt Factory Zero naar het NCB? Factory Zero brengt kennis over het bouwkundig integreren van installatietechniek, het opschalen van concept naar volume en het inpassen van innovaties binnen de huidige wet- en regelgeving.
Met een goede portie humor wordt Factory Zero graag uitgedaagd door de leden van NCB leden om te sparren over de verbeteringen op de huidige nieuw te ontwikkelen concepten en hoe deze modulair in de hedendaagse woningen te krijgen en daarbij het traditionele bouwproces te doorbreken.
MOOS | website |
In The Middle Of Our Street (MOOS) wil op een verantwoorde manier het woningtekort oplossen. Dit doen ze door gebouwen te realiseren voor het sociale en middenhuur segment opgebouwd uit industrieel geproduceerde modules. De modules bestaan uit een hybride materialisatie: CLT (hout) en circulair beton (Urban Mining materialen). In dit concept staat centraal een gelijkwaardige samenwerking tussen alle stakeholders d.mv. een partner ecosysteem, digitalisering van ontwerp tot aan hergebruik en een vernieuwende kijk op grondstof stromen en restwaarde garanties.
Wat brengt MOOS naar het NCB? MOOS is een nieuwkomer die met bekende partijen uit de bouwsector een andere manier van werken opzet door middel van langdurige samenwerking (van ontwerp tot hergebruik) in een ecosysteem.
MOOS wilt graag ontzettend veel leren en impact maken doe je niet alleen. Het netwerk van NCB sluit naadloos aan op hun missie: samen verantwoord het woningtekort op lossen om de transitie naar een nieuwe standaard te versnellen waarbij circulair, kwalitatief en betaalbaar voorop staat.
Comments