top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Introductie; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen stellen zich graag aan u voor

Vanaf nu verwelkomen we ook Velison wonen, Wedi en Barli binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Velison wonen | website | videolink

Velison wonen is een woningcorporatie in de gemeente Velsen met ruim 3800 woningen in IJmuiden, Velsen-Noord, Velserbroek en Santpoort-Noord. Velison Wonen staat midden in de samenleving, de wijk en de straat en heeft grote ambities wat betreft verduurzaming en betaalbaarheid van woningen.

Velison Wonen levert maatwerk in de vorm van bijzondere woonarrangementen, die bijvoorbeeld wonen en zorg combineren.


Welke uitdagingen ziet Velison? De Nederlandse samenleving beweegt en verandert constant. Als woningcorporatie heb je dagelijks met veranderingen zoals vergrijzing, zorgbehoeften, verduurzaming te maken. Velison wonen wil ervoor zorgen dat iedereen kan meedoen, omdat ze merken dat voor steeds meer huurders zelfstandig meedoen in een veranderende samenleving niet meer lukt.


Wat brengt Velison naar het NCB? Velison Wonen brengt kennis over landelijke opgaves als verduurzaming, betaalbaarheid van woningen en het leveren van maatwerk in de vorm van wonen op bijzondere manieren die bij huurders passen om samen met de NCB leden tot voordelen te komen voor de huurders in de vorm van slimmer en sneller organiseren.

 

Wedi is een merk van passie en vakmanschap. De firma Wedi was oorspronkelijk een vooraanstaand tegelzetbedrijf dat projecten verzorgde in het hogere segment in de kritische bouw. Met bijna 40 jaar kennis en ervaring en met een groep wereldwijd van meer dan 500 actieve denkers en doeners werkt Wedi continu hard om innovatieve en slimme probleemoplossingen te ontwikkelen voor de natte cel en spa en wellness.

Wedi kiest bewust voor ketenintegratie. Het bundelen van competenties om daarmee samen innovatieve oplossingen te bieden voor de bouwer.


Welke uitdagingen ziet Wedi? De veranderde markt en manier van bouwen betekent een grote uitdaging voor de bouwers om de nieuwe materialen 100% waterdicht te krijgen binnen de WKB. Het streven is om gezamenlijk met de bouwer stappen te zetten om het CO2 gebruik terug te brengen, slimme mogelijkheden te bieden om daarmee met minder competenties en 1 systeem de bouwsnelheid te versnellen, om daarmee ook de toenemende vraag van bouwvolume tegemoet te komen.


Wat brengt Wedi naar het NCB? Wedi is gespecialiseerd in de meest complexe ruimte binnen de woning namelijk het bouwdeel de natte cel en spa en wellness. Door in gesprek te gaan met experts bij verzekeraars en experts in de bouw bouwt Wedi aan succesvolle lange termijn processen. Deze kennis brengt Wedi mee naar het NCB en gaat graag het gesprek aan om ervaringen te delen en tot slimmere oplossingen te komen.

 

Barli | website | videolink

Of het nu gaat om permanente, semipermanente of tijdelijke huisvesting, Barli is al ruim dertig jaar een pionier in prefab bouwen. In hun woningfabriek van ruim 32000m2 in Uden bouwt Barli modulaire woningen voor met name woningcorporaties en projectontwikkelaars/beleggers.


Welke uitdagingen ziet Barli? Barli is actief met de continue doorontwikkeling van hun woningconcept, zowel in verbetering van bestaande woningtypes als ontwikkeling van nieuwe woningtypes.


Wat brengt Barli naar het NCB? Barli heeft ruime ervaring met modulaire woningbouw, houtbouw (met name hsb) en een geïndustrialiseerd productieproces. Daarnaast hebben ze een zeer kneedbaar woningconcept dat zich voor veel woningcorporaties inmiddels bewezen heeft, zowel bij tijdelijke als permanente projecten.

Voor projectontwikkelaars realiseren ze projecten waar ook duurzaamheid, circulariteit en natuurinclusiviteit belangrijke kenmerken zijn, zoals Juf Nienke in Amsterdam, Oak in Eindhoven en Rivierduinen in Silvolde.

 

Bent u lid van het NCB? Dan ontvangt u een uitnodiging via Outlook voor onderstaande event. Heeft u die gemist en denkt u graag mee? Mail ons dan en meld u aan: info@netwerkconceptueelbouwen.nl74 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page