top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Daiwa House, Mavotrans en Skilpod binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Daiwa House | website |

Een thuis is een primaire levensbehoefte. Wooncomfort, veiligheid en kwaliteit zijn voorwaarden om dromen te realiseren. Daiwa House Modular Europe bouwt mee aan die dromen. Met hun wereldwijde expertise komen ze tegemoet aan de groeiende vraag naar duurzame huisvesting in Europa. Zij maken het verschil met een breed scala aan woonoplossingen. Een duurzaam thuis voor iedereen.


De kracht van onze woonoplossingen vloeit voort uit hun jarenlange ervaring op het gebied van geïndustrialiseerd modulair bouwen. Binnen Daiwa House Modular Europe smelten de expertises van Daiwa House Group en Jan Snel samen. De expertise door ruim 60 jaar stelt ze in staat om woonoplossingen van hoogwaardige kwaliteit op een zo efficiënt mogelijke manier te realiseren. Ze worden precies zo ontwikkeld zodat ze voldoen aan alle wensen van de opdrachtgever en comfort bieden aan de toekomstige bewoners. Zonder daarbij de impact op omgeving en milieu uit het oog te verliezen. Ze vervaardigen hun woonoplossingen onder gecontroleerde omstandigheden in eigen productiefaciliteiten. Daardoor heeft Daiwa House Modular Europe de volledige regie over iedere fase van het proces; van het uitwerken van het plan met de opdrachtgever tot een comfortabel thuis voor de bewoners.

 

Mavotrans | website |

Mavotrans is een gespecialiseerde toeleverancier in de bouwketen met een focus op de ruwbouw en gevelsluitingsfase, zowel op de bouwplaats als in de fabriek. Op het gebied van woningconcepten proberen ze optimale uitsluitdetails te verzorgen door integraal mee te denken en te doen, van detail tot realisatie en van levering-op-maat tot innovatie.

Wat brengt Mavotrans naar het NCB? Op basis van hun vlieguren in de praktijk en hun betrokkenheid bij meerdere concepten denken ze graag mee in oplossingen voor aansluitdetails in het concept, bedenken ze in samenspraak product- en/of procesverbeteringen of faciliteren ze nieuwe productontwikkelingen gedreven vanuit specifieke klantvraag of duurzaamheidsambities. Daarnaast zetten ze graag hun netwerk van leveranciers – binnen en buiten de bouwkolom - in om zo goed mogelijk vanuit standaardoplossingen een vraag te beantwoorden of nieuwe oplossingen aan te dragen.


Voor welke uitdaging staat Mavotrans? Mavotrans ziet verschillende uitdagingen op hun pad, een aantal hiervan zijn;

  • Transitie naar PUR-loos bouwen faciliteren

  • Praktische en tastbare invulling geven aan de groeiende duurzaamheidsambities

  • Optimale casco luchtdichting creëren op basis van prijs-/prestatieverhoudingen en verwerkingstijd

  • Hun ‘zorgplicht’ actief uitdragen rondom het belang van (bouw)akoestische ontkoppelingen in de houten ‘revolutie’

  • Continu verbeteren van de veiligheid tijdens de realisatiefase

  • Logistiek-op-maat als efficiëntie-slag tijdens de realisatiefase

 

Skilpod | website |

Al meer dan 10 jaar bouwt Skilpod met 3-D modulaire houtbouw woningen voor particulieren, woningcorporaties en ontwikkelaars. Zowel in België, waar de fabriek staat, als in Nederland oa op Texel waar 87 woningen zijn geplaatst. Hun expertise in grondgebonden woningen is sinds 4 jaar uitgebreid naar modulaire appartementsbouw (tot 5 hoog). De woningen zijn geschikt voor eenpersoonshuishoudens tot aan gezinnen met kinderen. Afgestemd op zowel permanente complexen als tijdelijk, steeds voldoen aan het permanent bouwbesluit. De modules hebben een uniek modern design en zijn kwaliteitsvol afgewerkt tot in de puntjes.


Wat brengt Skilpod naar het NCB? Vanuit een focus op slimme engineering produceren ze snel en monteren met minimale overlast op de bouwlocatie. Verder bieden ze complete transparantie met scherpe, duidelijke all-in prijs. Kwaliteit, duurzaamheid en circulariteit conform permanent bouwbesluit en certificeringen. Grote variëteit aan plattegronden en gevelbekleding voor optimale afstemming op doelgroepenmix, omwonenden en locatie. Exacte documentatie van bouwdelen ten behoeve van onderhoud en toekomstgerichtheid.


Voor welke uitdaging staat Skilpod? Prefab 3-D modulaire houtbouw als volwaardige optie voor de woningbouw en appartementsbouw in Nederland realiseren.

 

37 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page