top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Bijgewerkt op: 11 sep. 2023

Vanaf nu verwelkomen we ook Prefab Noord Veluwe, HEM-home (MEE Modular) en Morgo Folietechniek binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Prefab Noord Veluwe | website |

Prefab Noord Veluwe heeft zich als traditionele bouwer de laatste jaren ontwikkeld tot houtbouwer met de specifieke focus op de ontwikkeling, productie en toepassing van CLT. Om aan te sluiten op de enorme vraag naar betaalbare en duurzame woningen heeft Prefab Noord Veluwe haar conceptwoningen geheel ontwikkeld op basis van CLT, dit garandeert een vlotte en probleemloze voortgang in de ontwikkelfase en de bouwuitvoering. Door haar eigen productie efficiënter te maken is het mogelijk geworden om 14 woningen per dag te realiseren. Deze woningen worden inclusief de productie en bouw binnen 1 maand Turn-key opgeleverd. En dat allemaal goedkoper dan het traditionele bouwen.


Wat brengt Prefab Noord Veluwe naar het NCB? De duurzame conceptwoningen van Prefab Noord Veluwe sluiten volledig aan op de Woonstandaard 3.0 hiermee biedt Prefab Noord Veluwe toekomstbestendige en betaalbare woningen voor bij Aedes aangesloten woningcorporaties. Met de innovatieve virtualisatie van Innobrix is het voor opdrachtgevers en belanghebbenden mogelijk om vooraf en tijdens de ontwikkelfase, een plan en ook de woningen in 3D te configureren en te ervaren, hoe de uiteindelijke ontwikkeling zich zal presenteren.


Voor welke uitdaging staat Prefab Noord Veluwe? Om samen met al haar marktpartijen de duurzame houtbouw een nog grotere versnelling te geven blijft Prefab Noord Veluwe haar producten verbeteren, zo werkt er momenteel een verlijmtechniek ontwikkeld op basis van Lignine een natuurlijke stof die zorgt voor de binding van Cellulose in houtige materialen. Hiermee worden de woningen die Prefab noord Veluwe produceert nog duurzamer. Bij de bouw van haar woningen gebruikt Prefab Noord Veluwe zoveel mogelijk bio-based materialen en werkt zijn samen met ketenpartners om ook keramische bouwmaterialen uiteindelijk te vervangen. Kennisdeling en samenwerking in de gehele sector voor Prefab Noord Veluwe een Keystone-issue, alleen door samen te werken met partners komt er een versnelling in de woningbouwopgave.

 

HEM-home (MEE Modular) | website |

HEM-home is een samenwerkingsverband tussen het Nederlandse MEE en het Estlandse Harmet. Harmet is met 25 jaar ervaring als modulaire houtbouwer en een productiecapaciteit van 500 modules per maand de grootste exporteur van houten modulaire woningen van Estland en één van de grootste spelers in de regio

Het team van MEE heeft ruim 15 jaar ervaring in de vastgoedsector. MEE richt zich op modulaire project- en productontwikkeling en biedt met HEM-home een duurzame en volledig houtgeproduceerde woonoplossing.

Wat brengt HEM-home (MEE Modular) naar het NCB? Meer dan 25 jaar ervaring in het modulair fabriceren van full timber woongebouwen. Daarnaast ruim 20 jaar aan kennis en ervaring met gebiedsontwikkeling, project- en (modulaire) productontwikkeling.

Daarnaast werken zij samen met een breed netwerk van architecten, installatieadviseurs en andere (vastgoed) experts om altijd tot de meest efficiënte en duurzame oplossingen te komen.


Voor welke uitdaging staat HEM-home (MEE Modular)? HEM-home wil de bouwsector helpen in haar streven naar een meer duurzame en circulaire toekomst. De HEM-home kan hierin een bijdrage zijn.

Zij zien het daarbij als grote uitdaging om Nederlandse partijen bekend te maken met de enorme kennis, ervaring en productiecapaciteit die in Estland aanwezig is met betrekking tot houtbouw en modulaire productiemethoden. Onbekend maakt vaak onbemind, maar om doelen van de branche ten aanzien van productie en verduurzaming te kunnen behalen, zullen ze bereid moeten zijn om soms verder te kijken dan de bekende wegen

 

Morgo Folietechniek | website |

Morgo Folietechniek BV is een ontwikkelende toeleverancier van technische folies, bouwfolies, tapes, luchtdichting, waterkerende producten en bio-based isolatie.

Kennis, kwaliteit en het borgen daarvan zijn voor ons belangrijke thema’s.

Ze adviseren en begeleiden klanten vanaf ontwerp tot en met de uitvoering, om te komen tot optimale en duurzame oplossingen in de meest uiteenlopende bouwprojecten.

Ze zijn met trots marktleider in de toelevering van de prefab (houtbouw) industrie, de modulaire bouwers, timmerfabrieken en gevelbouw.


Wat brengt Morgo Folietechniek naar het NCB? Kennis, nieuwe productmogelijkheden die aansluiten op de actuele onderwerpen binnen de branche, prefab denken en bouwen.


Voor welke uitdaging staat Morgo Folietechniek? Blijven ontwikkelen binnen de productgroepen. Dit doen ze o.a. op basis van hun relaties die verder willen in prefab, maar ook door zeer actief te zijn binnen branche organisaties en NEN of andere norm commissies. De uitdagingen liggen ook op gebied van het biobased maken van (een deel) van onze producten.

 

57 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page