top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Oproep: Baanbreken Challenge

Bijgewerkt op: 27 feb. 2020

In februari start de Baanbreken Challenge vanuit het programma Baanbreken van het Netwerk Conceptueel Bouwen. Onder de begeleiding van een ervaren innovatieprojectleider daagt het projectteam marktpartijen uit om een nieuw (baanbrekend) concept te ontwikkelen. Een concept voor een huurprijsklasse tot de aftoppingsgrens waarvoor nog geen haalbare/betaalbare woningbouwconcepten zijn. Het projectteam bestaat uit 3 kartrekkende corporaties. En we hebben nog plaats voor meer corporaties die zich graag als supporter aansluiten bij deze Challenge!


Wat is de Baanbreken Challenge?

Deze Baanbreken Challenge heeft tot doel de markt uit te dagen tot innovatie en conceptaanbidders een kans te geven tot toetreding op de woningbouwmarkt. Daarnaast wordt gezamenlijk opdrachtgeverschap gestimuleerd doordat het project vanuit één uitvraag van meerdere corporaties wordt uitgezet. De uitvraag wordt vervolgens door de innovatieprojectleider tot in de puntjes voorbereid; hoe beter de vraag, des te beter het antwoord van de markt.


Het eindresultaat zal een daadwerkelijk gerealiseerde (pilot)woning zijn met significante lagere productie- c.q. bouwkosten op een proef(tuin) die door de deelnemende corporaties ter beschikking gesteld is. Waarna we graag het concept opschalen en breder uitrollen door heel Nederland.


Meedoen met deze Baanbreken Challenge?

Het huidige team bestaat momenteel uit 13 corporaties en graag verbinden we nog meer enthousiaste corporaties aan deze Challenge.


We werken met twee rollen: kartrekkers, supporters. De trekkers bepalen, nemen beslissingen, en krijgen voldoende ruimte vanuit het bedrijf om een actieve rol te spelen, krijgen mandaat van de organisatie, en committeren zich om de pilot ook daadwerkelijk uit te voeren. De supporters hebben een adviserende rol. De looptijd van het project is naar verwachting 6-8 maanden.


Alle betrokken corporaties leveren een financiële bijdrage om de out-of -pocket-costs van de Baanbreken Challenge te financieren en leveren (afhankelijk van hun rol) menskracht.


Heeft u interesse om als supporter onderdeel te worden van deze baanbrekende Challenge? Geef u dan op: klik hier.


Meer info en project toelichting is opvraagbaar via: communicatie@netwerkconceptueelbouwen.nl

103 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page