top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Start challenge 'So you think you can BUILD'

Vanaf vandaag is de challenge live! Met So you think you can BUILD zijn we opzoek naar een innovatie-doorbraak voor het betaalbaar maken van nieuwbouwwoningen.


De uitdaging

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave om versneld 150.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Een groot deel van de behoefte bestaat uit kleine woningen voor 1-en 2 persoonshuishoudens. Momenteel is het voor hen lastig om een rendabele nieuwbouwwoning te bieden voor dit type woningen, terwijl de behoefte wel toeneemt.


Vanuit een initiatief van Netwerk Conceptueel Bouwen, slaan tien woningcorporaties de handen ineen; Wonen Zuid, Area, Domijn, Tiwos, Zayaz, Maasvallei, Antares, ZOwonen, Wonen Limburg en Alwel en willen ca. 4000 nieuwe woningen realiseren.

Samen met branchevereniging Aedes en challenge begeleider ESTI lanceren we vandaag de challenge So you think you can BUILD!


Alle informatie zoals achtergrondinformatie, de brief en het reglement van deelname, de tijdlijn, juryleden is terug te vinden via de website soyouthinkyoucanbuild.com


We wensen inschrijvers veel plezier en succes!


 

Over NCB Het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) streeft ernaar om duurzaam en betaalbaar wonen weer haalbaar te maken. NCB zet zich actief in om de kennis en vaardigheden over conceptueel bouwen onder alle betrokken partijen uit de woningbouwmarkt te vergroten en moedigen hen aan samen te werken.


Over AEDES Aedes is de vereniging voor woningcorporaties in Nederland. Als branchevereniging behartigt Aedes de belangen, ondersteunt haar leden bij het uitvoeren van hun taken en biedt hen een platform voor kennisuitwisseling en ontmoeting.


Over ESTI Stichting EcoSystem Thinking Institute draagt zorg voor de neutrale organisatie van vraaggestuurde innovatietrajecten. ESTI consolideert de marktzijde, biedt implementatiebegeleiding, verandertrajecten en opleiding rondom open innovatie en ecosysteemvorming.


Voor meer informatie over de challenge So you think you can BUILD kunt u contact opnemen met Rick Wielens van ESTI via challenge@esti.site of 06-81756323.

188 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page