top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Conceptueel bouwen, maakt sociale woningbouw betaalbaar


Sociale volkshuisvesters hebben de taak om huidige en toekomstige bewoners een goede en betaalbare woning te verhuren, met adequate dienstverlening en in een prettige woonomgeving. Met alle ontwikkelingen die op corporaties (en andere verhuurders) zijn afgekomen, is het een steeds grotere uitdaging om vernieuwing en verduurzaming van de woningvoorraad te realiseren. Immers, de grenzen van huurverhoging zijn ongeveer bereikt, de vastgoedsturing zorgt voor scherpere rendementseisen en ook voor aannemers (aanbieders) moet op lange termijn een reële boterham te verdienen zijn met sociale woningbouw. Nieuwbouw en renovatie moeten dus beter én goedkoper. Conceptueel bouwen en renoveren is een effectieve en doelmatige manier om uw vastgoedopgaven in te vullen. Het past in de lijn van ketensamenwerking en regisserend opdrachtgeverschap. Ook Aedes onderkent dit en stimuleert de inzet van conceptueel bouwen middels haar vernieuwingsagenda. Wat Conceptueel Bouwen precies is en hoe het werkt, leest u in het boekje “Conceptueel bouwen in vogelvlucht”. Jeroen Pepers, directeur Aedes, kreeg het 30 augustus uitgereikt door Pieter Huijbregts, voorzitter van het Netwerk Conceptueel Bouwen.

Wij hopen dat het boekje u uitdaagt om de voordelen van Conceptueel Bouwen te verkennen en te gaan toepassen. Wilt u meer informatie of concreet aan de slag met een project, dan biedt het Netwerk Conceptueel Bouwen u op verschillende wijzen informatie, inspiratie en praktisch advies.

Aedes en het Netwerk Conceptueel Bouwen organiseren ook enkele regionale bijeenkomsten voor corporaties waar we ingaan op praktijkervaringen en support aanbieden. De eerstvolgende bijeenkomsten zijn:

  • Maandag 13 november 2017 om 14:00 uur bij Wonen Limburg in Roermond

  • Woensdag 24 januari 2018 om 14:00 uur bij Accolade in Heerenveen

  • Woensdag 14 februari 2018 om 14:00 uur bij Poort6 in Gorinchem

  • Woensdag 21 maart 2018 om 14:00 uur bij Standvast Wonen in Nijmegen

  • Dinsdag 10 april 2018 om 14:00 uur bij Woonwaard in Alkmaar

Ook organiseren wij vanaf november een vijfdaagse cursus om corporaties te leren hoe ze conceptueel moeten werken.

Klik hier om "Conceptueel Bouwen in vogelvlucht" digitaal te bekijken of om een exemplaar te bestellen.

24 weergaven0 opmerkingen
bottom of page