• NCB

Het Netwerk Conceptueel Bouwen als remedie tegen een volatiele markt


Het ING publiceerde onlangs een onderzoek naar de industrialisering en robotisering van de bouw: Artikel.

De onderzoekers betogen dat robotisering, in combinatie met prefab, belangrijk bijdraagt aan verdere industrialisering, “Want met robots is wel meer flexibiliteit mogelijk dan met ouderwetse machines die vaak maar één ding kunnen. In tegenstelling tot een machine kan een robot ook verschillende programmeerbare taken uitvoeren wat zeer belangrijk is in de bouw waar ieder project vaak weer anders is. De opkomst van prefab stimuleert daarbij omdat het in een fabriek eenvoudiger is om robots te laten functioneren dan buiten op de bouwplaats bij wisselende (weers)omstandigheden.” Bottleneck zijn nu nog de grote investeringen omdat aanbieders te maken hebben met “een volatiele markt waar het vaak rennen of stilstaan is waardoor ze snel op en af moeten schalen. Dat gaat niet samen met een grote kapitaalintensiteit”, aldus de bank.

Partijen binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen werken samen om tot meer betaalbare woningbouw te komen. Het afstemmen van aanbod op de vraag, zowel op de korte als de langere termijn en elkaar daarin zekerheid en continuïteit bieden is de basis. Daarvoor kennen we meerdere programma’s. Een ervan is Baanbreken en dat werkt aan meer industrialisatie en robotisering.

Meer weten? Neem even contact op.


3 keer bekeken

Interesse?

Neem vrijblijvend contact met ons op.

Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen

 

06-42 54 97 45

info@netwerkconceptueelbouwen.nl

Adres: Postbus 295, 5670AG, Nuenen

kvk: 17252320

btw: 8207.89.823.B.01

iban: NL02 RABO 0152 3433 69

  • SoundCloud - grijze cirkel
  • Twitter - White Circle
  • LinkedIn - White Circle
  • YouTube - White Circle

© Stichting Netwerk Conceptueel Bouwen 2020  | Privacy beleid