top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Factsheet over gevolgen Wet kwaliteitsborging voor woningcorporaties

Op de website van Aedes.nl, en via deze link vind u de factsheet over 'de gevolgen Wet kwaliteitsborging voor woiningcoporaties' terug die Aedes gisteren uit heeft gebracht.


Bericht Aedes:

De Eerste Kamer heeft op 14 mei 2019 ingestemd met een nieuw stelsel voor toezicht op de kwaliteit in de bouw. De nieuwe Wet kwaliteitsborging voor het bouwen zorgt voor meer duidelijkheid in de aansprakelijkheid en verbetering in de bouwkwaliteit en het -toezicht en gaat in per 1 januari 2021. Dat heeft gevolgen voor woningcorporaties en die zijn beschreven in een factsheet.


Corporaties krijgen vanaf 1 januari 2021 met de Wet kwaliteitsborging voor het bouwen – tegelijk met de nieuwe regels van de Omgevingswet – te maken met een nieuw stelsel van toezicht in de bouw. Daarnaast veranderen de aansprakelijkheidsregels voor bouwers en wordt een opleverdossier geïntroduceerd. 


In de factsheet vindt u informatie over onder meer:

  • De Wet kwaliteitsborging op hoofdlijnen

  • Het proces van aanvraag tot gereedmelding

  • De contractering van de kwaliteitsborger.

  • De ‘knip’ tussen bouwen en overige toestemmingen


Versterkte positie

De invoering van het nieuwe stelsel versterkt de positie van de particuliere en de zakelijke bouwconsument. Door de toenemende complexiteit in de bouw was herziening van het huidige stelsel van kwaliteitsborging noodzakelijk. De herziening maakt de relatie tussen de opdrachtgever, de bouwconsument, en de bouwende partijen evenwichtiger, wat de kwaliteit ten goede zal komen. 


Lees de factsheet Wet Kwaliteitsborging voor het Bouwen en de gevolgen voor corporaties, via deze link.

40 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page