top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Atoom13, Wilma Wonen en Artiteq binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


atoom13 | website | video |

atoom13 is een no-nonsense familiebedrijf, gespecialiseerd in de productie van aluminium kozijnen, ramen, deuren, hef- schuifpuien en vliesgevels. Zij zijn dé partner voor gevelbouwbedrijven en wederverkopers. Alle producten worden met de nieuwste machines en technieken samengesteld in hun moderne fabriek in Deurne, waarbij de kwaliteit continu gewaarborgd wordt. Als team gaan ze namelijk voor een maximale klanttevredenheid. Nauwkeurigheid en klantgerichtheid zorgen ervoor dat de wensen van de (zakelijke) klanten worden vertalen naar advies op maat, met innovatieve oplossingen op het gebied van design, comfort, gebruiksgemak, gebruiksveiligheid en inbraakveiligheid.


Wat brengt atoom13 naar het NCB? Hun expertise op het gebied van aluminiumkozijnen. De kennis van detailleren en hun visie op luchtdicht bouwen. atoom13 staat voor de beste integrale oplossing bij het inbouwen van kozijnen. Hiermee wordt bedoeld de meest efficiënte wijze van inbouwen, de beste bouwkundige aansluiting op het gebeid van thermische isolatie en water- en winddichtheid. Er wordt verder gekeken dan het kozijn alleen. Indien nodig wordt het kozijn met een stelkozijn geproduceerd v.v. EPDM dichting en wordt beglaasd geleverd.


Welke uitdaging ziet atoom13? De volgende vragen houdt atoom13 bezig: welke pijnpunten kennen de conceptbouwers en op welke manier kan atoom13 daarbij helpen? Hoe verandert de bouw en wat betekent dat voor atoom13?

 

Wilma Wonen | website |

Wilma is van oudsher voor vele geen onbekende speler op het gebied van conceptueel (en betaalbaar) bouwen. Na een kleine twintig jaar niet actief te zijn geweest op de Nederlandse markt is familiebedrijf Wilma Wonen sinds 2016 weer actief in Nederland als risicodragend gebieds- en projectontwikkelaar.

Wilma Wonen ontwikkelt woningbouwprojecten in alle prijscategorieën. In de stad, in het dorp en door heel Nederland. Op grootschalig en kleinschalige projectlocaties.


Wat brengt Wilma Wonen naar het NCB? Als concept- en projectontwikkelaar denkt Wilma Wonen graag mee over de eisen en de mogelijkheden van het toepassen van conceptueel bouwen in gebieds- en projectontwikkeling. Zij brengen o.a. onze kennis en ervaring in van het complexe ontwikkelproces en de eisen/wensen van de gebruiker/eigenaar. Wilma Wonen levert een significante bijdrage aan het in gezamenlijkheid toevoegen van conceptueel bouwen aan gebieds- én projectontwikkeling.


Voor welke uitdaging staat Wilma Wonen?  De eisen en ambities voor het realiseren van (betaalbare) nieuwbouwwoningen nemen toe. Zo wordt o.a. hogere kwaliteit, lagere milieu impact en een groter aandeel betaalbaar segment gevraagd. Dit vergt veel van o.a. de haalbaarheid van projecten. Samenwerking op het gebeid van conceptueel bouwen levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van deze doelstellingen.

 

Artiteq | website |

Sinds 1995 ontwikkelt Artiteq, gevestigd in Tilburg (NL), flexibele ophangsystemen voor schilderijen, lijsten, kunstwerken en andere wanddecoraties. Het bedrijf heeft zich gespecialiseerd in het ontwerpen van ophangconcepten en heeft in de loop der jaren een breed scala aan producten ontwikkeld, waaronder presentatiesystemen en Signing ophangsystemen.

Artiteq biedt ook op maat gemaakte oplossingen voor verschillende ophangvraagstukken, dankzij in-house expertise op het gebied van productontwikkeling en kwaliteitscontrole. Flexibiliteit en innovatie zijn de drijvende krachten achter Artiteq. Bij het ontwerpen en produceren van de ophangsystemen streven ze naar de hoogste kwaliteit met aandacht voor milieu en duurzaamheid. De Artiteq ophangsystemen worden wereldwijd verkocht in meer dan 70 landen.


Wat brengt Artiteq naar het NCB? Artiteq beschikt over een eigen Research & Development afdeling en ontwikkelt in de regel alle producten met een veiligheidsfactor (Safety Factor) van 3. Voor producten met hogere veiligheidsrisico’s (denk aan producten in de vrije ruimte) of bij specifieke materialen kan deze veiligheidsfactor zelfs 5 of hoger zijn.

Als productspecialist bieden zij oplossingen voor allerlei ophangkwesties. Het ophangen van kunst en het inrichten van muren kan op verschillende manieren. Artiteq garandeert een veilige, maar ook flexibele manier om schilderijen en wanddecoraties op te hangen waarbij wanden onbeschadigd blijven. Naast schilderij en wanddecoratie ophangsystemen en de bijbehorende accessoires zoals haken en draden, ontwikkelen ze raamdisplays, (raam)presentatiesystemen en signing ophangsystemen.


 

47 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page