top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; vier nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Berkvens, Woonstede, Gb. Bodegraven en Nanoc Inspecties BV binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Berkvens | website |

Berkvens  ontwikkelt, produceert, levert en monteert al 90 jaar lang deuren, kozijnen, schuifdeursystemen en hang- en sluitwerk.  Berkvens  heeft een eigen kijk op de wereld en wil blijven ontdekken, inspireren en innoveren omdat dit als familiebedrijf in het DNA zit. Er wordt altijd gezocht naar de verbinding tussen wensen en mogelijkheden, met een lange termijn visie.  


Wat brengt Berkvens naar het NCB? Het actief meedenken en tot stand laten komen van interessante oplossingen die van toegevoegde waarde kunnen zijn voor de bouwkolom.  


Voor welke uitdaging staat Berkvens? Berkvens  wil als frontrunner meebouwen aan een betere wereld. Dit kan alleen wanneer ze dit verankeren tot in de vezels en wortels van hun processen. Zij zien dit dan ook niet als een project, met een begin en eind, maar als een continu proces om bezig te zijn met innovaties en veranderingen op thema’s als circulariteit, CO2 reductie, maar ook digitalisering in hun eigen processen intern, maar ook samen met de partners, leveranciers en klanten. Samen pakken ze de verantwoordelijkheid voor toekomstige generaties. 

 

Woonstede | website |

Woonstede is een woningcorporatie, primair werkzaam in de gemeenten Ede en Scherpenzeel. Ze bouwen aan het welzijn van hun huurders. Met ruim 10.00 sociale huurwoningen verspreid over beide gemeenten proberen ze die doelstelling te concretiseren. Verder hebben ze – samen met de collega corporaties in de Food Valley een nieuwbouwopgave om de komende jaren woningen te realiseren. 


Wat brengt Woonstede naar het NCB? Nieuws- & leergierigheid maar ook kennis vanuit de rol als opdrachtgever. 


Voor welke uitdaging staat Woonstede? De komende jaren moet en wil Woonstede nieuwbouwwoningen toevoegen. Door de stijgende bouw- en overige kosten en zaken als netcongestie en stikstofproblematiek, maar ook circulariteit/verduurzaming zijn ze op zoek naar woonconcepten die hier antwoord op kunnen geven. 

 

Gb. Bodegraven | website |

Sinds 1881 is Gebr. Bodegraven (GB) een begrip op het gebied van verbindingen voor de bouw. Vanuit ons moderne familiebedrijf in Nieuwkoop ontwikkelen, produceren en leveren wij ruim 3.500 verschillende artikelen uit metaal en kunststof om te verankeren, bevestigen, stellen en ondersteunen. De verbindingen van GB worden gedistribueerd via de vakhandel en vinden voornamelijk hun weg naar bouwplaatsen in Nederland, Duitsland en België. De producten dragen bij aan het bevorderen van het bouwproces en de kwaliteit en prestaties van gebouwen.

Om de bouw en vakhandel te ondersteunen maakt GB projectadviezen voor onder andere spouw-, kozijn- en elementverankering. Omdat de bouw zich continu ontwikkelt, werkt GB actief samen met partijen uit de branche aan productontwikkeling en innovatie. Dit resulteert in oplossingen om kwalitatief en efficiënt te bouwen, volgens de actuele normen en Europese regelgeving. 


Wat brengt Gb. Bodegraven naar het NCB? Het NCB is een aantrekkelijk platform om in contact te komen met voor ons interessante partijen uit de branche. Binnen de dynamiek van bouwend Nederland zijn ze op zoek naar kennisdeling en samenwerking om steeds slimmer, veiliger en duurzamer te kunnen bouwen. 

 

Nanoc Inspecties BV | website |

Nanoc Inspecties is één van de bijna 50 gecertificeerde Kwaliteitsborging bouw volgens de BRL5019. Nanoc Inspecties BV gebruikt hiervoor de KIK tool. 

De jarenlange kennis en ervaring met vastgoed, bouwen, brandveiligheid, milieu, constructies, chemie en alle daarbij behorende vraagstukken zal van toegevoegde waarde zijn voor het correct uitvoeren van onze taken als gecertificeerd Kwaliteitsborger en toezichthouder. De belangen van de opdrachtgevers, gemeenten en bouwondernemingen worden hiermee op een onafhankelijke manier geborgd. Door gebruik te maken van slimme software ontwikkelen ze samen met bouwondernemingen aan een soepele overgang naar dit nieuwe stelsel.


Wat brengt Nanoc naar het NCB? Naast dat ze in de Tweede Kamer hebben meegepraat als ervaringsdeskundigen tijdens de tot standkoming van de Wet Kwaliteitsborging Bouw en hun steentje hebben bijgedragen aan een onafhankelijk en integer intrument zijn ze als vakspecialist verbonden met de Raad voor Accreditatie.

Met deze ruime ervaring en onze kennis van brandveiligheid, constructies en bouwkunde kunnen ze de rol van kwaliteitsborger op een juiste wijze uitvoeren en de belangen van alle betrokkenen op de juiste onafhankelijke manier dienen.


 

35 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page