top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook ABB, Schmidt en Gapph Modular binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


ABB | website |

In de markt voor conceptuele woningbouw ziet ABB een aantal belangrijke ontwikkelingen op installatiegebied. Zo zien ze dat er steeds meer ingezet wordt op gestandaardiseerde installatie door middel van prefab. Neemt de vraag naar circulaire en duurzame producten, diensten en bouwvormen toe. Net als  de inzet van energiemonitoring en energiemanagement om de netcongestie het hoofd te kunnen bieden. Ontwikkelingen waar ABB als wereldspeler haar bijdrage aan levert. Van stekerbare installatieconcepten en circulair schakelmateriaal en groepenkasten tot het terughalen van schakelmateriaal en groepenkasten voor hergebruik. En producert ABB CO2 neutraal in hun eigen fabriek in Ede. ABB biedt ook tools voor energiemonitoring/-management, zonnepanelen, EV-laden en warmtepompen en oplossingen voor robotisering in de bouw.


Wat brengt ABB naar het NCB? Samen met hun collega’s en netwerk van partners, leveranciers en klanten verlagen zij hun impact op de planeet. Daarbij laten ze zich graag inspireren door slimme ideeën en inspireren zij anderen met onze kennis over circulariteit en duurzaamheid. Daarnaast beschikt ABB over uitgebreide kennis over modulair, prefab & gestandaardiseerd installeren, de energietransitie en digitalisatie in de woningbouw en installatie. ABB bevordert de versnelling en industrialisatie door digitalisering. En de oplevering van schaalbare, energiezuinige en intelligente woningen te voorzien van de innovatieve functies, diensten en functionaliteiten van ABB en/of derden. 


Welke uitdaging ziet ABB? De noodzaak voor CO2 vriendelijke en circulaire en geïndustrialiseerde bouw is groter dan ooit. Stap voor stap wordt de woningmarkt duurzamer, maar dit heeft tijd nodig. De standaardisatie van de bouw en installatie dragen hieraan bij. Wel ziet ABB een continue spanning tussen standaardisatie en gevraagde personalisatie door de eindgebruiker. Het verkrijgen van elektra aansluitingen voor woningen en gebouwen wordt moeilijker. Het net is vol. ABB heeft slimme technologie en producten in huis die slim met de beschikbare energie omgaan. Met producten die bijdragen aan energie-efficiëntie zoals huisautomatisering en Smart Energy Management levert ABB haar toegevoegde waarde.  

 

SCHMIDT | website |

SCHMIDT ontwikkelt en produceert hoogwaardige kunststof hefschuifdeuren. De door SCHMIDT ontwikkelde profielsystemen maken van de producten architectonische vormgevingselementen. De hefschuifdeuren worden ook toegepast in passiefhuizen, blinken uit in wind- en waterdichtheid, het bedieningsgemak en de vergevingsgezinde montage.


Wat brengt SCHMIDT naar het NCB? SCHMIDT brengt kennis en een netwerk opgebouwd binnen de hele bouwketen. SCHMIDT heeft een enorme drive om samen met de andere NCB leden aan de slag te gaan om woonproducten te verbeteren en het woongenot te verhogen.


Voor welke uitdaging staat SCHMIDT?  SCHMIDT is een kleinere speler in de markt waardoor de producten niet de aandacht krijgen die ze verdienen.

 

Gapph Modular | website |

Gapph Modular is een onafhankelijke modulair bouwer en ontwikkelaar. Met alle specialismen – ontwerp, bouw, exploitatie én beheer – onder één dak, ontwikkelt, realiseert en beheert  Gapph Modular tijdelijke en permanente projecten. Zij ontwikkelen, leveren en plaatsen modulaire woningen én kunnen projecten exploiteren en beren. Tenslotte heeft hun zusterbedrijf Gapph al ruim 25 jaar vernieuwende oplossingen in vastgoed-, leegstand en woningbeheer.


Wat brengt Gapph Modular naar het NCB? Kennis van doelgroepen, beheer, community building en modulaire woningbouw.  


Voor welke uitdaging staat Gapph Modular?

  • Om door hun productmatige aanpak, versnelling en opschaling in de woningbouwmarkt te realiseren. 

  • De markt sturen om woonconcepten in te kopen in plaats van voor elk project om maatwerk te vragen.  

  • De hoge duurzaamheidsambities van opdrachtgevers in combinatie met de verdere stapeling van eisen, wensen en maatwerk en tegelijkertijd de vraag voor meer betaalbaarheid. 

  • Besluitvorming en processen bij gemeenten en woningcorporaties .

 

28 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page