top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Uitbreiding Team NCB

Sinds begin dit jaar verwelkomen we Marc Nelen in team NCB. Hij zal als adviseur de kartrekker zijn de NCB tools o.a. de update van De Woonstandaard en de doorontwikkeling van Conceptenboulevard.nl. Ook kunt u Marc al (digitaal) hebben ontmoet bij bijeenkomsten van het NCB. Op 10 maart zal hij namens het NCB spreken op het Startcongres Lente-akkoord 2.0.


'Ik ben Marc Nelen, 57 jaar en werkzaam vanuit een eigen kantoor in Leidschendam en mede verbonden aan Fakton als executive associé.


Ik studeerde in de jaren ’80 Bouwkunde op de Hoge School in Tilburg en vervolgde dit met een Architectuur opleiding op de Academie van Bouwkunst in Amsterdam (BsC). Vanuit de architectuursector ben ik betrokken geweest bij de renovatie Beurs van Berlage, Stadhuis/bibliotheek Den Haag (Richard Meier New York) en begeleidde ik de bouwkundige onderdelen van o.a. Amsterdam Arena (nu Johann Cruijff Stadion), Hof- en Zurichtorens in de Den Haag.


Vanaf 2000 ben ik me meer gaan verdiepen op vastgoedinvesteringen, -beleggingen en grondexploitaties en rolde zo de gebieds- en projectontwikkeling in. Eerst bij de Maarsen groep. Later bij Sternergroep (ontwikkelbedrijf van PWS, nu corporatie Havensteder), Ballast NedamBouw&Ontwikkeling en Blauwhoed. Om me in deze disciplines nog verder te specialiseren volgde ik in 2008 de Master City Developer (TUDelft/EUR)


De laatste 5 jaar heb ik bij de corporatie Woonkracht10 (Zwijndrecht) het Assetment en Gebiedsontwikkeling opgezet wat resulteerde mooie gebiedsontwikkelingen in deze regio.

In deze gebiedsontwikkelingen werd door stakeholders en gemeenten de ruimte geboden om conceptueel te ontwikkelen én conceptueel aan te besteden. Met deze nieuwe aanpak zag ik de enorme tijdwinst en de extra kwaliteit die kon worden behaald voor zowel gemeentes als bij woningcorporaties.


Met de 10 jaar ervaring in de Architectuur & Bouwkunde en 20 jaar ervaring in project- en gebiedsontwikkeling wil ik graag een steentje bijdrage als adviseur bij het Netwerk Conceptueel Bouwen. Ik hoop dit te doen door een brug te slaan tussen opdrachtgevers (als corporaties, beleggers) en conceptuele bouwers. Het thema voor 2022 van NCB is “ieders taal leren te spreken…” ik meen “beide talen” goed te beheersen en ik hoop ook u dit jaar te spreken hoe we elkaar kunnen vinden om de woningproductie te versnellen en duurzaam & circulair te kunnen bouwen. Of u nu een opdrachtgever of conceptbouwer bent.'


Contactgegevens
172 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page