top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

De 6 finalisten van de So you think you can BUILD challenge zijn bekend

Eind januari daagden tien woningcorporaties uit Brabant, Limburg en Twente samen met het Netwerk Conceptueel Bouwen en Aedes, onder leiding van ESTI de markt uit. Welke innovaties biedt de markt op het gebied van betaalbare sociale huurwoningen?

In mei sloot de inzendtermijn en kwamen er maar liefst 94 inzendingen binnen. Juryvoorzitter professor Thijs Asselbergs is onder de indruk van de kwaliteit en verscheidenheid aan voorstellen en is aangenaam verrast door het grote aantal aanbieders. Wij als netwerk NCB, sponsor Aedes en coördinator van de challenge ESTI zijn samen met de direct betrokken woningcorporaties eveneens verheugd over het rijke aanbod dat voor de gehele corporatie sector in Nederland veel waarde zal bieden.

Juryvoorzitter professor Thijs Asselbergs 'onder de indruk van de kwaliteit en verscheidenheid aan voorstellen'

De challenge

Woningcorporaties in Nederland staan voor een grote opgave om versneld 150.000 nieuwe sociale huurwoningen te bouwen. Een groot deel van de behoefte bestaat uit kleine woningen voor 1- en 2 persoonshuishoudens. Met name de huidige kosten van kleine grondgebonden en gestapelde nieuwbouwwoningen voor 1 - en 2 persoonshuishoudens veroorzaken grote tekorten in de exploitatiebegroting bij woningcorporaties.

Uit de 94 inzendingen koos de jury uiteindelijk in totaal 6 finalisten, twee per uitgevraagde Product-Markt-Combinatie. De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can BUILD in de betaalbaarheid van de woningen. Bij de afwegingen werd veel extra diversiteit in expertise meegenomen naast de TCO (total cost of ownership), zoals het ontwerp, de duurzaamheid, de circulariteit en de levensloopbestendigheid.

De belangrijkste uitdaging ligt voor So you think you can BUILD in de betaalbaarheid van de woningen.

De finalisten zijn:


Voor PMC-2: Grondgebonden Reguliere Woning:

Dura Vermeer met “Buiten de Lijntjes Leven” - basis

Tala met “Tala NERF”


Voor PMC-2: Grondgebonden Levensloopbestendige Woning:

The New Makers B.V. met “Uuthuuske PMC2LLB”

Jan Snel B.V. met “Slimmer Wonen”


Voor PMC-7: Gestapelde Levensloopbestendige Woning:

Elk® B.V. met “Elk TransforMEER”

In the Middle Of Our Street met “MOOS”


Vanuit de jury, Aedes, NCB en ESTI de hartelijke gelukwensen aan de finalisten. Tijdens de finale op 7 juli a.s. worden de winnaars geselecteerd.


Finale event 7 juli

Alle deelnemers van So you think you can BUILD krijgen de kans om hun oplossing te presenteren op de digitale marktplaats tijdens de finale op 7 juli a.s. Na de finale krijgen alle deelnemers ook de mogelijkheid zich een jaar lang te presenteren op Conceptenboulevard.nl van het Netwerk Conceptueel Bouwen.


Voor meer informatie en aanmelding voor de finale gaat u naar: www.soyouthinkyoucanbuild.com.


 

Over NCB Het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) streeft ernaar om duurzaam en betaalbaar wonen weer haalbaar te maken. NCB zet zich actief in om de kennis en vaardigheden over conceptueel bouwen onder alle betrokken partijen uit de woningbouwmarkt te vergroten en moedigen hen aan samen te werken. Over AEDES Aedes is de vereniging voor woningcorporaties in Nederland. Als branchevereniging behartigt Aedes de belangen, ondersteunt haar leden bij het uitvoeren van hun taken en biedt hen een platform voor kennisuitwisseling en ontmoeting. Over ESTI Stichting EcoSystem Thinking Institute draagt zorg voor de neutrale organisatie van vraaggestuurde innovatietrajecten. ESTI consolideert de marktzijde, biedt implementatiebegeleiding, verandertrajecten en opleiding rondom open innovatie en ecosysteemvorming. Voor meer informatie over de challenge So you think you can BUILD kunt u contact opnemen met Olga Görts van NCB via olga@netwerkconceptueelbouwen.nl

292 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page