top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

16 nov '21 | Inspiratiesessie: het nieuwe perspectief voor de bebouwde omgeving

Bijgewerkt op: 12 okt. 2021

Op 16 november organiseert het NCB een inspiratiesessie gericht op de toekomst. We nemen je mee op een inspirerende reis naar de toekomst van 2050. De wereld verandert, en de wereld verandert snel! De wereld van nu biedt eigenlijk alles aan. Hoe wonen we in de toekomst? Hoe kan onze wereld er in 2050 uit zien? Welke scenario’s zijn er? Wat is onze meest gewenste toekomst? En wat biedt dit voor perspectief voor de bebouwde omgeving waarin we leven?




Arie Voorburg en Sandra Baan komen met een stevig verhaal. Het is alarmerend en tegelijkertijd inspirerend en hoopvol! Arie en Sandra verzorgen een inleidende lezing gebaseerd op ‘signals of change’ en toekomstgericht onderzoek van honours academies in Nederland. Daarnaast vertelt Robert-Paul Jansen over hun initiatief Het Goede Doen van Dura Vermeer.

Programma

13:30 uur Inloop

14:00 uur Opening door Klaas Droog (voorzitter NCB en algemeen directeur De Mar)

14:15 uur Lezing - Het nieuwe perspectief door Arie Voorburg (Systeemecoloog, Arcadis) Gespecialiseerd in duurzame stedelijke ontwikkelingen. Link

14:45 uur Lezing - Sandra Baan (Biologe, IBI2) Link

15:15 uur Lezing - Het Goede Doen door Robert-Paul Jansen (Dura Vermeer) Link

16:00 uur Afronding en borrel


Arie Voorburg en Sandra Baan

Invloed ‘drivers for change’ op bouwend Nederland

De sociaal maatschappelijke dynamiek, de economische transitie en technologie zijn onlosmakelijk verbonden aan elkaar als de drie ‘drivers for change’. Ze zijn niet alleen snel, maar ook constant. Wat is de betekenis voor ons als ‘bouwend Nederland’, als organisatie, bedrijf en onze samenwerking? Laten we de toekomst over ons heen walsen of geven we richting aan een meest gewenste toekomst? En bouwen en ontwikkelen we wat die toekomst nodig heeft? Het zijn vragen waar nu over nagedacht moet worden.

Toekomstgericht onderzoek

In samenwerking met diverse kennisinstituten in Nederland is Arie betrokken bij onderzoek dat een doorzicht en inzicht geeft in perspectieven (gewenst en/of ongewenst) en bedreigingen over een – mogelijk - hoopvolle toekomst. Hoe kunnen we de omgeving vorm geven en wat is rol van ‘bouwend Nederland’? Daarover gaan ze graag in gesprek met de bezoekers van deze sessie!


Robert-Paul Jansen

Omgevingen waar gezondheid en geluk voorop staan, vragen om een andere manier van leven, ontwikkelen en bouwen. Bij elke ontwikkeling en elke bouwopgave staan mens en natuur centraal. In zijn verhaal laat Robert-Paul zien hoe Dura Vermeer vanaf nu alleen nog gaat voor Het Goede Doen.


Registratie

Dit event is gratis voor NCB-Leden. Voor niet NCB-leden zijn er kosten verbonden aan dit event. Tenzij u met ons wil kennis maken. Ter introductie op lidmaatschap kunt u eenmalig gratis een van onze bijeenkomsten kosteloos bijwonen. Contact hierover? Mail ons


126 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page