top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Ons netwerk groeit; drie nieuwe leden Netwerk Conceptueel Bouwen

Vanaf nu verwelkomen we ook Kingspan Unidek, Bruynzeel Keukens en BLOCK3 binnen het Netwerk Conceptueel Bouwen. Wij vroegen hen zich aan ons voor te stellen.


Kingspan Unidek | website |

Kingspan is wereldleider op het gebied van geavanceerde isolatie- en bouwschiloplossingen. Denk aan basispanelen/componenten voor dak, dakkapellen, en fundering. Hun missie is een toekomst zonder schadelijke uitstoot waarin het welzijn van de mens en de planeet centraal staat.


Wat brengt Kingspan Unidek naar het NCB? Kennis en expertise op het gebied van sandwichtechniek toepasbaar als halffabricaat voor prefab gevels, daken en dakkapellen toepasbaar als componenten t.b.v. conceptuele bouwers.


Welke uitdaging ziet Kingspan Unidek? Kingspan Unidek ziet de Nederlandse bouw veranderen van traditioneel naar prefab/conceptueel/modulair. De producten zie zij leveren zien ze graag aansluiting vinden bij conceptuele bouwers en de timmerindustrie.

 

Bruynzeel Keukens | website |

Bruynzeel Keukens is onderdeel van DKG. In Bergen op Zoom staat de DKG Keukenfabriek. Elke dag realiseren zo’n 250 gemotiveerde collega’s zo’n 500 keukens per dag. Niet alleen produceren ze de keukens zelf, maar ook houden ze hierbij oog voor hun omgeving. Bruynzeel Keukens produceert de keukens sinds 2017 CO2 neutraal.


Wat brengt Bruynzeel Keukens naar het NCB? Bruynzeel Keukens brengt een open houding om het conceptueel bouwen verder te promoten en te ontwikkelen. Ze gaan graag in overleg in hoeverre hun product en logistieke dienstverlening een bijdrage kan leveren  aan het conceptueel bouwen. En dit vanuit een intrinsieke cultuur van duurzaamheid. 


Voor welke uitdaging staat Bruynzeel Keukens?  Bruynzeel Keukens streeft ernaar om de keuken zodanig te ontwikkelen dat deze op flexibele,  snelle wijze in de woning geplaatst en onderhouden kan worden. Dit is ingegeven door de steeds lagere beschikbaarheid van gekwalificeerde arbeid en de opgave om de bouwstroom te versnellen. 

Verder streeft Bruynzeel Keukens komende jaren naar een substantiële reductie van CO2 door het toepassen van duurzame, biobased materialen in combinatie met minder/circulair materiaalgebruik. 

Als derde streeft Bruynzeel Keukens ernaar om het proces van ontwerp tot levering en nazorg van de keuken en dienstverlening zodanig digitaal te ondersteunen dat hiermee de volledige klantreis bijzonder gemakkelijk wordt en geïntegreerd kan worden in de werkwijze van onze partners. 

 

Block3 | website |

De woningmarkt staat voor een enorme uitdaging. Er moeten veel bestaande woningen verduurzaamd en veel nieuwe woning gebouwd worden. De arbeidsmarkt werkt hierin niet bepaald mee: de vraag naar bouwvakkers is veel groter dan het aanbod. Diezelfde krapte doet zich ook voor in andere segmenten van de arbeidsmarkt die we in de woningbouw hard nodig hebben, zoals in de transport en de industrie. Tel hier de stikstofcrisis en de complexe milieu- en bouwregelgeving bij op en de ambitie om de komende jaren honderdduizenden woningen te bouwen lijkt vrijwel onhaalbaar. Daarom is het de hoogste tijd voor omdenken. BLOCK3 denkt om met een modulair woningconcept waarin efficiëntie en duurzaamheid hand in hand gaan. Met als resultaat betaalbare woningen die het milieu, de natuur én de arbeidsmarkt zowel bij de bouw als het gebruik ervan fors minder belasten.


BLOCK3 biedt precies waar de markt om vraagt: een efficiënt ingedeelde en energieneutrale woning van duurzaam hout. Een woning waarin een starter met een jong gezin kan doorgroeien en comfortabel kan leven. BLOCK3 vult hiermee een dringende behoefte op in de woningmarkt.


Wat brengt BLOCK3 naar het NCB? Ons modulair woningbouwconcept op basis van een volledig prefab bouwproces vult de vraag naar duurzame en betaalbare woningen ook op lange termijn op een houdbare manier in. Hiermee is de oplossing zelf intrinsiek duurzaam. Starters kunnen met een jong gezin immers doorgroeien, zodat de woning een permanent karakter heeft en niet op korte termijn tot een nieuwe behoefte aan weer een andere woning leidt. De prefab woningen zijn niet alleen geschikt voor een- of tweepersoonshuishoudens, maar ook gezinnen.

Standaardisatie door eenvoud is de kracht van BLOCK3. Het getal 3 staat symbool voor de consequente eenvoud van hun woningen en werkwijze. Namelijk 3 bouwlagen per woning, 3 prefab modules per bouwlaag en transport, 3 transporten per woning en de keuze uit 3 kleuren voor de gevel, kozijn en dak.

 

51 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page