top of page
  • Foto van schrijverNetwerk conceptueel bouwen

Tweeluik webinar ‘Corporaties en gemeenten zetten de woningbouw aan’

Op 2 en 9 maart a.s. organiseert het Netwerk Conceptueel Bouwen (NCB) in samenwerking met De Bouwcampus een tweeluik webinar met als onderwerp: Corporaties en gemeenten zetten de woningbouw aan.

In deze tweeluik wordt middels een inspirerend programma ingegaan op de samenwerking tussen woningcorporaties en gemeentes met betrekking tot conceptueel en industrieel bouwen. Conceptuele en industriële woningbouw wordt gezien als belangrijke oplossing voor het woningtekort in Nederland, maar om dit te realiseren is het van belang dat corporaties en gemeenten elkaar weten te vinden en onderling samenwerken.

Tijdens de eerste bijeenkomst op dinsdag 2 maart zal nader in worden gegaan op de kenmerken van conceptueel en industrieel bouwen en de gevolgen hiervan voor corporaties en gemeenten. Welke kansen ligger er en wat zijn kritische succesfactoren, zowel op de inhoud als op het proces en de relatie, van een samenwerking tussen beide partijen? Over deze en andere vragen zullen wij nader in gesprek gaan met Prof. Dr. Ir. Hans Wamelink en met onderzoekers Marjet Rutten en Wim Meijer. Het delen van praktijkervaringen staat hierin centraal.

Het doel van de tweede sessie op dinsdag 9 maart is om op een actieve manier te onderzoeken wat er nodig is om onderling met elkaar samen te werken en hoe we daadwerkelijk aan de slag kunnen gaan met conceptueel en industrieel bouwen. De noodzaak is duidelijk; dus welke stappen kunnen we nu met elkaar zetten, en welke inzichten of tools zijn hiervoor van belang?

Meer weten en aanmelden? Klik hier.

162 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page